В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай

...
В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай
Коментари Харесай

Фандъкова подписва договор за 63 млн. лв. за ремонта на 26 училища и детски градини в София

В наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще подпишат контракт за създаване, главен ремонт и реорганизация на 26 учебни заведения и детски градини в София, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Церемонията ще състои през днешния ден от 11.30 часа в зала „ Пресцентър “ на Министерството на районното развиване и благоустройството.
Общият размер на плана е 63,6 млн. лева, от които 58 млн. лева е цената на безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година
Той планува осъществяване на главен ремонт или реорганизация, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и възобновяване на материално-техническата база на 26 учебни заведения и детски градини, включени в Инвестиционен приоритет „ Образователна инфраструктура “ на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Столична община.
На събитието са поканени да участват Витория Алиата ди Вилафранка – шеф в Генерална дирекция " Регионална и селищна политика " на Европейската комисия, и Андриана Сукова – заместник-генерален шеф на Генерална дирекция „ Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване “ в Европейска комисия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР