В пресконференция, дадена в киевското метро, украинският президент Володимир Зеленски

...
В пресконференция, дадена в киевското метро, украинският президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски: Край на преговорите, ако защитниците на Мариупол бъдат убити

В конференция, дадена в киевското метро, украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че ще приключи мирните договаряния с Русия, в случай че последните бранители на Мариупол бъдат избити или руснаците стартират да вършат " псевдореферендум за нови псевдорепублики "  в украинските провинции. Заявки за референдуми, сходни на тези в Донбас и Крим бяха направени през последните дни в Херсонска и Запорожска област.

Володимир Зеленски заяви още, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин ще посетят Киев по-късно през днешния ден. Белият дом обаче към момента не е направил коментар. Очаква се по време на срещата Зеленски да насочи апел за повече тежки оръжия, за които към този момент съобщи, че са жизненоважни за военните старания на Украйна.

Зеленски още веднъж показва убеденост за хода на войната: " Когато победим, ще бъдем страна, в която ще има най-силната войска " и изясни, че успеха е въпрос на оръжие: " Ако имаме задоволително, незабавно ще стартираме да връщаме окупираните територии ". Украинският президент още веднъж акцентира, че е подготвен на директни договаряния с Путин, като: " Най-належащите въпроси са гаранциите за сигурност за Украйна, Донбас и Крим ".

На въпрос на азербайджански публицист, Зеленски сподели: " Ако свършат с нас, ще се погрижат за вас ", а когато го попитаха за опциите за продължение на договарянията в Турция, той отговори: " Този въпрос е за другия Владимир ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР