В преговорната рамка трябва да има ясна разпоредба, че македонският

...
В преговорната рамка трябва да има ясна разпоредба, че македонският
Коментари Харесай

Павле Траянов: Ще настояваме България да признае македонско малцинство

" В преговорната рамка би трябвало да има ясна наредба, че македонският език е един от езиците, които ще се употребяват в границите на Европейски Съюз. Що се отнася до конституционните промени Скопие ще би трябвало да изиска те да бъдат на реципрочна основа и ще упорства София да признае македонско малцинство ", съобщи Павле Траянов, ръководител на Демократическия съюз, който взе участие в срещата на ръководещата в районен съд Македония коалиция.

Днес по покана на премиера на Димитър Ковачевски се разисква текстът на френското предложение за превъзмогването на разногласието с България и събаряне на българското несъгласие пред участието на Северна Македония в Европейски Съюз.

Траянов съобщи, че ще упорства да бъдат предоставени и двете оферти, с цел да бъдат съветвани с специалистите, след което партията му ще излезе със своя позиция.

" Настояваме в преговорната рамка да бъде ясно записано, че македонският език е един от езиците, които ще се употребяват в границите на Европейски Съюз ", сподели Траянов.

Относно конституционните промени партията му ще желае това да стане на реципрочна основа и македонците в България също да бъдат приети и по-конкретно правата им съгласно решенията от Страсбург.

Председателят на Държавна сигурност счита, че във вътрешнополитически проект би трябвало да бъдат преодолени разликите и без значение от етническата и религиозната принадлежност, да се реализира единение по предлагането на Франция, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР