Героят на Уили Гарсън в „И точно така…“ получи искрена почит, частично вдъхновена от реалния живот

...
В предпоследния епизод от Сезон 2 на последващата поредица на
Коментари Харесай

В предпоследния епизод от Сезон 2 на последващата поредица на Макс „Сексът и градът“ „И точно така…“ тази седмица, любимият герой на покойния актьор Уили Гарсън Станфорд Блатч получи разширена и неочаквана почит и неговия произход идват от малко изненадващо място.

В епизода, озаглавен „Тайната вечеря, част I: Предястие“, Кари (Сара Джесика Паркър) кани отчуждения съпруг на Станфорд Антъни Марентино (Марио Кантоне), за да сподели новини за нейния добър приятел.

Гарсън, който почина през 2021 г. след пристъп на рак на панкреаса, изигра дългогодишния довереник на Кари Блатч в оригиналния сериал, както и в три епизода в първия сезон на „AJLT“, но беше твърде болен, за да продължи и беше отписан от шоуто с устройство, включващо внезапно бизнес преместване в Япония. (Max, подобно на CNN, е дъщерно дружество на Warner Bros. Discovery.)

В сцената в епизода от четвъртък Кари казва на Антъни, докато Станфорд губи работата си в Япония, той решава да остане и да стане шинтоистки монах. Тя му чете писмо от Станфорд, в което се казва, че се отказва от всичко от предишния си живот, включително брака си с Антъни. Сцената завършва с Кари и Антъни, които препичат Станфорд с мартини, което е направено най-емоционално поради смъртта на Гарсън.

В съпътстващия подкаст за шоуто „И точно така... Стаята на сценаристите“ тази седмица, изпълнителният продуцент, сценарист и режисьор Майкъл Патрик Кинг обсъди показателния момент и спомена как злословеното продължение на игрален филм от 2010 г. „Сексът и градът 2“ взети под внимание като вдъхновение.

Кинг, който също е сценарист и режисьор на филма, каза в подкаста: „Отидох в Киото със Сара Джесика след втория филм, който, предупреждение за спойлер, не беше приет добре.“

Въпреки че каза, че има „израстване“ след опита, той добави, че „критиците не бяха добри към този филм. Бяхме в Япония и го отворихме, а след това отидохме в Киото и бях в някаква емоционална ударна вълна и ходех от храм на храм със Сара Джесика. Седях там, опитвайки се да освободя тези сложни чувства и се почувствах някак спокоен.

„Сара Джесика просто седеше там с мен и беше толкова красиво“, каза още Кинг. „Нямаше сълзи, но нямаше и смях. Просто усещах пространството и тези красиви храмове.“

По-рано в подкаста Кинг призна, че начинът, по който са изписали Станфорд от шоуто в първия сезон, е бил „лепест, бързо решение“, защото докато Гарсън беше трагично болен, „ние не искахме Станфорд да умре“.

„Когато започнах да мисля къде е Станфорд и какво правим, по някакъв начин се докоснах до това чувство, което Сара Джесика и аз имахме (в Япония), защото знам, че Кари и Станфорд имаха много дълбока връзка и аз съм щастлив да кажа, че Сара Джесика и аз имаме много дълбока лична връзка. Така че си помислих, ами ако той просто остане там в този красив блажен храм?“

Кинг също каза, че иска да „постави Станфорд някъде, където е златно и изпълнено със светлина, защото се надявам, че Уили е някъде, което е златно и изпълнено със светлина, и беше поетично и е много емоционално“.

Смъртта на Гарсън беше само едно от няколкото смекчаващи обстоятелства, усложняващи първия сезон на шоуто. Другите включваха обвинения в сексуално посегателство на актьора Крис Нот, които го накараха да не участва повече в шоуто във ретроспекция по-късно в първия сезон след шокиращата смърт на неговия герой г-н Големия в пилотния сериал, и факта, че Ким Катрал – една четвърт от квартетът от жени, които направиха "Сексът и градът" толкова специален - отказваше да се включи в новото шоу.

Последната точка обаче ще се промени, тъй като следващата седмица финалът на сезон 2 на „AJLT“ ще види силно рекламирана камея от нейния любим герой на феновете Саманта Джоунс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР