В предпоследния ден от Седмицата на модата в Париж, двама

...
В предпоследния ден от Седмицата на модата в Париж, двама
Коментари Харесай

Екологично отговорна мода в Париж от McCartney и Serre

В предпоследния ден от Седмицата на модата в Париж, двама от най-екологично настроените дизайнери показаха своите есенно-зимни сбирки, съобщи Агенция Франс Прес.


С сбирка, в която татко ѝ и сътрудника му от групата " Бийтълс " Ринго Стар следиха от първия ред, английската дизайнерка Стела Маккартни прикани стилния свят да се " разсъни ".

Маккартни съобщи, че 90 % от тоалетите са направени от " екологично виновни " материали, и че е търсила решения, които с просто око не могат да бъдат различени от обичайните текстилни материали, като да вземем за пример бял костюм, направен от веганска кожа.

Облеклата бяха малко по-ексцентрични от нормално, с пресилени пропорции, следвайки наклонността за костюми с огромни размери, и с костюм, който приличаше на огромна купчина плетива в тюркоазено или огненочервено.

Към " непукистката " атмосфера на ревюто се прибави и фактът, че един от моделите беше Лили Мос, дъщерята на Кейт Мос.

Друга дизайнерка, която се занимава с екология, 32-годишната Марин Сер, провежда своето ревю в парижката зала за хранене Ground Control, измежду масички за кафе, щандове за пица и цветарница.

Френската дизайнерка, която употребява допустимо най-вече рециклирани материали в тоалетите си, сподели, че не харесва метода, по който огромните марки построяват краткотрайни структури единствено за 10-минутно фешън шоу.

" Харесва ми да намирам място, което към този момент има осцилация и сила. В множеството случаи, когато правиш ревю, то е просто в кутия, а аз съм малко срещу това ", сподели тя зад кулисите.

Моделите ѝ също бяха еклектични - от по-възрастни дами до малко бебе, носено в бяла рокля и бебешка количка, щампована с присъщия за Serre полумесец.

Други стилове включваха транспарантна черна рокля - на всички места този сезон - само че носена върху спортно облекло, а не върху нищожно долни дрехи.

Подкрепена от премията на LVMH, която получи през 2017 година, младата дизайнерка е намерила своята ниша с естетиката си на преработване и смесицата от стилове, съчетаващи спортно облекло и висша мода. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР