В предаването „Тази сутрин по бТВ Иво Илиев, каза че

...
В предаването „Тази сутрин по бТВ Иво Илиев, каза че
Коментари Харесай

Иво Илиев: Война между институциите няма, защото това не е в наш интерес

В предаването „ Тази заран " по бТВ Иво Илиев, сподели че има невиждан напън върху прокурори, като чиновник на Министерство на вътрешните работи желае от прокурорите да извършат дейности, които са в прорез със закона. „ Едното искане е да не се стачкува определението на градски съд за мярка „ домакински арест " по повод обвинявания по делото. Доколкото разбрах от сътрудниците шефът на ГДБОБ е бил раздразнителен и е питал сътрудника дали той желае да провали делото и за какво не удовлетворява настояванията на отбрана. Какво прави шефът на ГДБОП по това следствие - никой не попита. Той няма никакво качество по следствието, по което има наблюдаващи прокурори, има проверяващи органи - проверяващи служители на реда и група оперативни служащи. Директорът на ГДБОП не може да желае избрани дейности по това дело ".

Писмените следи се показват в това, че всичко се случва в събота, когато прокурорът отива на място в постройката на ГДБОП, изясни Илиев. „ Тъй като прокурорите бяха шокирани, аз замествах административния началник и отидох на място в правосъдната палата, където прокурорите учудени от случилото се и желаеха на момента това да отразят в отчет от страна на наблюдаващия прокурор, от заместник-градския прокурор, както и другия прокурор по делото, това е отразено в писмен отчет и аз се основавам на него. Той е изпратен и до ВКП и до Висш съдебен съвет. Това е неприемливо и това не е обикновено ".

По делото има 3 прокурори, които са в екип, единият е в болничен, и двамата сътрудници са безусловно почтени и с безупречна известност, безапелационен е Илиев. „ По делото реализираме дейно управление и контрол. Дали сме подробни инструкции, които проверяващите би трябвало да изпълнят. "

Война сред институциите няма, тъй като това не е в наш интерес, не е в полза на обществото, добави още Илиев. „ В прокуратурата няма сигнал за опасност за живота на обвинения. Разследването не е застрашено, само че това беше опит за операция и борба, в която прокуратурата не желае да влиза ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР