В предаването Панорама по БНТ Никола Дренчев, каза че проблемът

...
В предаването Панорама по БНТ Никола Дренчев, каза че проблемът
Коментари Харесай

Никола Дренчев: Действията на „Възраждане" изключително много помагат на българската външна политика

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Никола Дренчев, сподели че казусът с Македония е на първо място външнополитически проблем. „ Стигнали сме дотук, тъй като няма вътрешнополитически консенсус по какъв начин би трябвало да се отнасяме с проблемите с РСМ ".

Имаме поредност от неточности там и това в някакъв миг би трябвало да успеем да преодолеем, счита Дренчев. „ Договорът Борисов-Заев беше прекрасен контракт, само че остана единствено на хартия. Имахме едно несъгласие, което беше положително, което работеше, само че което беше анулирано. Ние предупреждавахме, че в случай че то се прехамне, ще стигне ескалация на напрежението. Другият огромен проблем е, че Европа не ни чува. "

Действията на „ Възраждане " извънредно доста оказват помощ на българската външна политика, те са единствените съответни дейности, безапелационен е Дренчев. „ Ние в някакъв миг надалеч в бъдещето ще обединим двете страни. Това значи, че България би трябвало да се отнася извънредно отзивчиво към македонския народ. Но казусът е това, че когато има хулигански прояви, като тази на Османи, който си разреши да заплашва български политически лица, тогава нашата българска външна политика би трябвало да реагира съответно ".

България има голяма изгода във връзка с това да резервира суверенитета си за потреблението на българския лев, добави още Дренчев. „ Затова е необходим този референдум. Валутният ръб би трябвало да остане сега, това е добре. Но ние имаме суверенно право на българския народ да реши докога ще резервира борда ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР