В предаването Панорама на БНТ Томислав Дончев, каза че ГЕРБ

...
В предаването Панорама на БНТ Томислав Дончев, каза че ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ държи пътната карта

В предаването „ Панорама " на Българска национална телевизия Томислав Дончев, сподели че ГЕРБ държи пътната карта, постоянно обаче спорим с лидера накъде да завием и дали това е точната скорост. „ Контролът над кормилото не е пряк "

Относно образувалата се коалиция сред тях и ПП-ДБ, Дончев беше сбит, че не знае по какъв начин ще остане в бъдещето, несъмнено като (не)коалицията, пошегува се той, само че обърна внимание, че макар разногласията и несъгласията, които били естествени, вяра му давало, че имат консенсус във връзка с огромните политики.

" След неналичието на устойчиво титулярно държавно управление, всички имаме упования новото да проработи със размах, че ще създава нови, значими неща, само че провокациите тук са повече, в сравнение с пред едно обикновено държавно управление, каквото в действителност скоро не сме имали ", сподели още той.

Той разяснява и бъдещото сключване на план за вземането на взаимни решения сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Въпросът с механизма за взимане на решения, не е приключен до дъно. Изработването на подобен логаритъм е първостепенния въпрос, даже и след финала ще бъде доработван, уповавам се чак след 4 години. Каквито и взаимни отстъпки да коства, този формат, това което имаме, като ръководеща настройка е по-добро от всичко друго ", безапелационен бе той.

На въпроса кой ще носи отговорност за измененията в Конституцията, той съобщи ясно, че тя ще залегне върху всички.

" Реформите в правосъдната власт са добре премислени, несъмнено е, непрекъсваемостта на Народно събрание, подсигурява сигурност и надзор също. Обаче тематиката за националния празник е ненужно политизирана ", сподели Дончев.

Сравняваме Христо Ботев и Васил Левски против Кирил и Методий. Кой е споделил, че би трябвало да имаме единствено един народен празник, може да са повече. Българите достоверно честват и двете. Получи се конкуренция сред двете дати, подобен спор е невъобразим, добави още той.

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР