В предаването Още от деня по БНТ служебният министър на

...
В предаването Още от деня по БНТ служебният министър на
Коментари Харесай

Министър Зарков разкри какъв ход ще предприеме срещу Гешев


В предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо сподели, че в правосъдното ведомство се работи по подготовката на законите, които би трябвало да бъдат признати до края на годината, с цел да се стигне до изплащането на втория транш от плануваните за България средства в Плана за възобновяване и резистентност.

Ние сме се заели да предоставим на бъдещите депутати подготвени закони, само че крайното решение за приемането им ще бъде тяхно. В тези законови промени има дълбоки промени, главно в направлението на върховенството на закона. По тази тематика ние се въртим в кръг от доста време. Тези промени ще оказват помощ да реализираме прогрес, съобщи Зарков.

Идеята е, че политическите разтърсвания не би трябвало да костват на българските жители парите от Плана. Уверен съм в крайния резултат, добави той.

Попитан дали ще внесе във Висшия правосъден съвет искане за предварително освобождение от поста на основния прокурор, правосъдният министър уточни: " Ако има учредения, да. Но от една страна съставът на Висш съдебен съвет остава същият. В този Висш съдебен съвет явно болшинството има огромно доверие към основния прокурор. Работя обаче доста интензивно да се обърна към Конституционния съд за пояснение на едно реализиране на контрол за правда от основния прокурор, което мисля, че се пояснява от прокуратурата по доста по-широк метод, в сравнение с е заложено в Конституцията ".

Мисля, че това ще помогне за решаването на казуса с несъразмерната власт на основния прокурор. Въпросът би трябвало да бъде решен от Министерски съвет. Работим интензивно и се надявам при започване на септември въпросът да бъде там, посочи Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

По думите му има какво да се промени в качеството на наказателните закони, само че казусът е, че в доста случаи измененията се вършат без задоволително обсъждане. Той заяви, че по тази причина ще възвърне активността на Съвета за криминологични проучвания към Министерството на правораздаването, който да сътвори рационална, справедлива основа на наказателното законодателство, вместо да се оферират от време на време всевъзможни популистки хрумвания за промени на Наказателния кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР