В предаването Още от деня по БНТ Илияна Йотова, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Илияна Йотова, каза
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В РСМ има силна политика за обругаване на България и това не бива да остава без отговор

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Илияна Йотова, сподели че вижда, че болшинството в Народното събрание поддържа българската позиция във връзка с РСМ и счита, че България постоянно ще бъде на страната на своите жители.

Все още европейците не са задоволително осведомени и по тази причина би трябвало по-агресивна позиция от страна на България в другите европейски и международни структури, тъй като става въпрос за жестоко нарушаване на човешки права, безапелационна е Йотова. „ Всяка страна пази своите ползи, в Македония има мощна политика за обругаване на България и това не трябва да остава без отговор, само че си има и механизми, по които държавно управление, парламент, президентска институция би трябвало в един глас да изработим тази политика и да я пазиме ".

Първото изискване, с цел да бъде сполучлива нашата позиция е да няма разнобой от страна на българските управляващи, изясни още Йотова. „ Само преди година беше изработен опит да бъде смекчена българската позиция и това беше неприятен опит, неприятен сигнал. Затова първото изискване е да бъдем единни вътре в страната и да няма срещу в нашите лични позиции. На второ място, задоволително твърда е нашата позиция, само че тя би трябвало да бъде разпространявана и повече защитавана там, където й е мястото ".

След връчването на проучвателния мандат се случиха доста неща, с Мария Габриел сме работили доста дълги години, описа Йотова. „ Всичко зависи от това какво тя ще предложи в понеделник. Обикновено споделяме „ дяволът е в детайлите ", а пък аз споделям, че българският демон е в имената на министрите, които тя ще предложи. Според мен имената ще значат доста за поддръжката, която тя вероятно ще получи в Народно събрание ".

Аз съм огромен съперник на смесването на тематиката за държавно управление и правосъдната промяна, съобщи Йотова. „ За мен, в случай че решението за надзора на основния прокурор е определящо за съставянето на държавно управление, това е пагубно. Аз се надявам болшинството в Народно събрание да се сплоти не толкоз върху промяната в прокуратурата или правосъдната промяна, а първо да създадем болшинство към бюджета ".

Определено 6 избора за две години е прекалено много за страната, само че съм уверена, че е по-добре да има избори, в сравнение с да има подмолни сделки, които в множеството случаи не са в полза на българските жители, безапелационна е Йотова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР