В предаването Лице в лице по Бтв Проф. Здравко Попов,

...
В предаването Лице в лице по Бтв Проф. Здравко Попов,
Коментари Харесай

Проф. Здравко Попов: Самочувствието на Пригожин идва от няколко малки победи

В предаването „ Лице в лице " по Бтв Проф. Здравко Попов, сподели че е мъчно да се разбере съветската реалност на база рационални способи ".

„ Биографията на Пригожин е странна. Роден е 1961 година. Завършва спортно учебно заведение. Включва се в юношески незаконни банди. Арестуван е. Има присъда за 13 години затвор, от които излежава 10 години. Има хранителен бизнес - прави хотдог. Носи му облаги. Купува акции в супермаркети. Черешката в бизнеса му е първокласен ресторант „ Старата митница ". Запознава се с Владимир Путин и други хора, които обсипва с услуги и влиза в другарства ", изясни Попов.

„ Ключовата е 2014 година, когато по негов план предлага основаването на частна войска. Имало е напрежение за този план на Пригожин. Има тези, че това е план на ГРУ или политически план. Пригожин употребява обстановката в Украйна през 2014 година, като споделя, че трябват такива доброволци ", разяснява още той.

„ Няма законово състояние за битие на частни армии в Русия. „ Вагнер " се включва в интервенции през 2015 година в Сирия, по-късно в Африка, прекомерно огромно присъединяване имат и в Украйна, само че връзките с частната войска и страната не са уредени. Конфликтът сред Пригожин и Министерството на защитата е съществувал отдавна. Вероятно има финансови разногласия, както и към тактиките и координацията с Генералния щаб ", изясни дипломатът.

„ Самочувствието на Пригожин идва от няколко дребни победи. Той желае да покаже, че неговият метод е по-ефикасен от този на Министерството на защитата и Генералния щаб. Ражда се правдоподобна версия за „ марша на справедливостта ". Пригожин е желал Путин да вземе отношение в този спор. Загубил възприятието за действителност, Пригожин взема решение да извърши провокация и бунт, с цел да принуди връзките да се координират сред него и Генералния щаб ", добави Попов.

„ Четох информации, че Пригожин е получил сведения, че се готви неговото физическо премахване, което го е предиздвикало превантивно да реализира деяние. Путин сподели ясно, че това е изменничество и „ нож в гърба ", напомни той.

„ Възможността да мислим за друга версия е, че тази пиеса се разигра за 24 часа. Когато очакваш продължения и ответен удар, внезапно се получава интервенция на Лукашенко. Дали това не е театрална версия. Това да е било контрактувано и то да играе ролята на тест - за вътрешната среда и околната среда. Симулираме опит за прелом, а на ярко ще излязат опозиционни сили. Би могло да се мисли за симулация в интерес на Кремъл - да тества публичните настроения и да активизира поддръжка към войната в Украйна. Най-правдоподобно е, че Евгений Пригожин ще изчезне - някъде в Африка, а " Вагнер " ще бъде разтурена. Случаят може да докара и до нови регулации сред армията на Русия и други паравоенни структури ", уточни проф. Здравко Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР