В предаването Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков каза,

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков каза,
Коментари Харесай

Кирил Петков посочи личната си номинация за премиер

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Кирил Петков сподели, че през вчерашния ден са потвърдили, че няма държавно управление в оставка, а има българско държавно управление, институции и никой не е над закона, във връзка визитата му в Топлоелектрическа централа „ Брикел “, с цел да направи цялостна инспекция.

„ Това, което ме учуди, е нахалството – вицепремиер да отиде да види измервателен апарат, който е на неговата институция и те да го изгонят. Като си приказваме тези дни за червени линии – това би трябвало да е безспорната алена линия. Такъв позор за метода към българските институции не може да бъде “, добави Петков.

Той изясни, че фините прахови частици са били 30 пъти над нормата, а серният диоксид – 16 пъти над нормата.

„ Буквално за час и половина по време на инспекцията на няколко души от нашия екип стартира да им става неприятно, аз не знам по какъв начин хората могат да работят при тези условия “, съобщи Петков. „ Има над 51 наказателни постановления, които са били отхвърлени в съда в Гълъбово и институциите не са обжалвали. Нещата не престават по този начин година след година. Простото пояснение за мен е, че има едни хора, които се усещат над закона. Това е едно държание все едно, че в действителност няма страна “, добави Петков.

„ В момента би трябвало да вземем сложни решения в доста рискови сюжети за България. Единият рисков сюжет е да продължи да има някакво държавно управление, което да бъде отчасти подкрепено от хора, които не са в Народното събрание и в никакъв случай не знаеш какъв ще е техният ход и чии ползи пазят “. По думите му другият огромен риск е да влезем есента и зимата в серпантина от избори и да сме в политическа рецесия.

„ Корнелия Нинова е била градивен сътрудник до този миг, тя води договарянията. Ние сложихме едно изискване – до момента в който се водят договарянията да забележим има ли смяна в мисленето на сътрудниците и по-специално за КПКОНПИ “, изясни министър председателят в оставка. „ Искаме законът за КПКОНПИ да бъде дефинитивно признат и Рашков да застане отпред, тъй като знаем, че можем да му се доверим да се бори с корупцията “.

Личната номинация на Кирил Петков за министър председател е Асен Василев и той продължава да стои зад него.

За Петков правосъдната промяна е толкоз значима и едно от огромните преимущества на предварителните избори е, в случай че българите решат, че този път ще има съществено болшинство в Народното събрание, което няма да се колебае за тези промени.

По думите му правдивост и липса на задкулисие в правосъдната система са другата страна на тази монета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР