В предаването Кой говори? по Дарик радио Даниел Ненчев изрази

...
В предаването Кой говори? по Дарик радио Даниел Ненчев изрази
Коментари Харесай

Даниел Ненчев по Дарик за интервюто на Волгин с Митрофанова: БНР не допусна нещо, което не е журналистика

В предаването " Кой приказва? " по Дарик радио Даниел Ненчев изрази своето разбиране, че е време България да се ориентира ясно към страната, на която желае да бъде: " Важно е България да се ориентира, най-сетне, на коя страна от историята желае да бъде – на тази на мира, на хората, на свободата или на страната на убийците ".

Ненчев разяснява и номинацията си за Христо Грозев за " Човек на годината ". Този акт за него съставлява безапелационна поддръжка за проверяващата публицистика и нейната роля в обслужването на хората и търсенето на истината.

" Христо Грозевучаствавъв кино лентата, награден с Оскар - " Навални ", и в разкриването на закононарушенията на съветската федерация, която изпраща убийци на своите критици. "

" В момента Христо Грозев е заставен да бъде " Бягащият човек ", преследван от управляващите на нападателния съветски режим. Гражданите могат да " арестуват " или да " наградят " Христо Грозев, като откъснат листче със съответния надпис в долната част на плакатите, разлепени в градската среда. "
За БНР и спряното изявлението на Митрофанова
" БНР постъпиха по най-хубавия вероятен метод, спазвайки стандартите, с цел да не позволен нещо, което не е публицистика ", сподели той.
Бягащият човек
" Журналистите като Христо Гроздев и Мария Черешева, която завоюва премията " Журналист на годината ", са на страната на хората и на свободата. Заради хора като тях и доста други, създадохме плана " Бягащият човек ", коментираНенчев.

" Бягащият човек " е план, който сплотява в едно изкуството и историите на хора, бягащи от войната, терора и политическото гонене.

" На 17 декември 2023 година, от 15:15 ч., в " Дома на киното " в София, на ул. " Екзарх Йосиф " 37, ще бъдат прожектирани 10 видео арт кино лентата и 10 персонални истории от хора, принудени да бягат от родината си. Ще може да се прегледа и интерактивна галерия с 20 плакатни творби ", заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР