В последвалата тежка катастрофа загина 6-месечното бебе на семейство Юсеин

...
В последвалата тежка катастрофа загина 6-месечното бебе на семейство Юсеин
Коментари Харесай

Почерненото Семейство Иска 1 Милион Кръвнина От Местан!

В последвалата тежка злополука почина 6-месечното бебе на семейство Юсеин и Емине Ахмед, а 10-годишният им наследник също пострада. Почерненото семейство на 31-годишния Юсеин Ахмед ще търси рекордна отплата от Лютви Местан за гибелта на бебето си, признаха техни съселяни от кърджалийското село Първица. Общата кръвнина, която фамилията ще търси от Лютви Местан, ще е в размер на 1 милион лв.. Законът към този момент дава право всички близки на умрял в злополука да търсят финансови обезщетения от виновника. Така искания към Лютви Местан ще насочат освен съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, само че и техните родители, както и 10-годишният им наследник.

При това състояние общият размер на кръвнината може да доближи 1 милион лв.. „ Покрусен съм и пострадвам надълбоко. Изразявам съболезнования на околните на умрялото бебе. Нека органите независимо и обективно да извършат всички процесуално-следствени дейности, да разпитат очевидци, уповавам се, не изборно. Тогава може да се сложи въпросът за виновността и отговорността “, разяснява Лютви Местан в понеделник сутринта, откакто напусна ареста в Кърджали. Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в постройката на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лв..

Близки до потърпевшото семейство Юсеин пък показаха обществено подозренията че Местан ще избегне наказателна отговорност. „ Пуснали са го под гаранция от 10 000 лв.. И 100 000 лв. гаранция да му бяха определили - бълха го ухапала. Той е човек с доста познати и връзки и може да го изкарат почтен “, разяснява братовчед на Юсеин Ахмед. Според думите му Лютви Местан и хора от неговото обграждане се пробват да изкарат като главен провинен за злополуката бащата на починалото бебе. Свидетели на тежкия конфликт са двама деятели на партия ДОСТ, които са карали зад лимузината на Лютви Местан. Според техните думи политикът е спрял на знака „ Стоп “ на кръстовището за основния път, огледал се е и по-късно излязъл на главния път. Тогава върху колата му със страшна скорост се блъснало БМВ-то на Юсеин Ахмед.

Пътно-техническата експертиза, която да откри с каква скорост се е движило БМВ-то, ще бъде подготвена до седмица. Ако се окаже, че Юсеин е карал със скорост от над 90 км/ч то и бащата на починалото в злополуката бебе ще бъде измамен под отговорност. В свое изявление Местан описа, че е завивал наляво и че в случай че е бил лишил преимуществото на другия автомобил, колата му е щяла да бъде ударена отляво.

От фотосите на злополуката е видно, че вредите по първокласния „ Фолксваген " на политика са отдясно. Засега прокуратурата е повдигнала обвинявания единствено против Лютви Местан. Той е притеглен към наказателна отговорност по два текста от наказателния кодекс-за причиняването на телесна щета или гибел при ръководство на транспортно средство и нанасяне на обилни имуществени вреди. Ако водачът на ДОСТ бъде приет за отговорен, го заплашват от 2 до 6 години затвор или пробация. Според прокуратурата в Кърджали Местан е нарушил и два члена от Закона за придвижване по пътищата, свързани с позицията на автомобила и траекторията му при завиване надясно и непропускане на участник в придвижването, които е имал преимущество на кръстовище. Лидерът на ДОСТ към този момент е с отнета шофьорска брошура, само че има право да напуща България.

Това накара някои да предположат, че Местан може да избяга в Турция. Приятели на Лютви Местан обаче са безапелационни, че водачът на ДОСТ ще поеме своята отговорност, в случай че бъде приет за отговорен. „ Той е човек, който през целия си живот е бил виновен към фамилията и обществото. Трагедията, която му се случи, изцяло го срина прочувствено, само че не е трансформирала възгледите и моралния му образ “, пазят мастития политик околните му.

Представител на КАТ разяснява, че Лютви Местан може и да избегне пандиза поради смекчаващи виновността условия. „ Той е с чисто правосъдно досие, а до момента не е имал актове за ПТП-та и нарушавания на правилника за придвижване. На мястото на злополуката третокласният път, от който се е присъединил Лютви Местан, фактически е с неприятна видимост към главния път, защото има нагорнище. Скатът пречи на видимостта. На това място единствено за последните 2 години са се случили.10 тежки произшествия “, признават от „ Пътна полиция “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР