В последно време стана модерно да се говори за мафия,

...
В последно време стана модерно да се говори за мафия,
Коментари Харесай

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Който в момента държи КПКОНПИ, държи политиците

В последно време стана съвременно да се приказва за мафия, само че това е политическото говорене. Когато някой приказва по този начин, би трябвало да каже какво е направил против мафията. Всички секрети за политиците от прехода са разполагаем на КПКОНПИ. Който сега държи КПКОНПИ, държи политиците. С изменение на преходните и изключителните разпореждания в Закона за ДАНС цяло звено бе трансферирано в КПКОНПИ дружно с техническия състав. Така всичко мина в ръцете на Сотир Цацаров и на неговия предходник Пламен Георгиев. Така те разполагат с всички секрети на политиците. Говоря за хората, които пред последните 30 години са били в политиката. Но освен политици, а и магистрати в това число. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ следователят Бойко Атанасов. Припомняме, че той бе номиниран за началник на КПКОНПИ от партия „ Възраждане “.

Според него тематиката за битката с корупцията е тематика от 30 години, само че действително не се прави нищо.
„ Благодарих на „ Възраждане “ за номинацията, само че нищо не се случи. Повече от 6 месеца тематиката не бе сложена на дневен ред от страна на ръководещите. Нещата се раздвижиха, откакто „ Възраждане “ ме предложиха. После Кирил Петков номинира Бойко Рашков, само че това стана в миг, в който Министерски съвет бе обект на инспекция от страна на КПКОНПИ. Малко необичайно стана по този начин, че проверяваните излъчиха претендент за поста на КПКОНПИ “, сподели Атанасов.

Той разясни, че от партия „ Възраждане “ не са му поставяли никакви условия.
„ Възраждане “ е партия, която потегля на чисто, която не е управлявала. Това бяха изискванията. Когато се сътвори уред, интегритет, непорочност на работещите в КПКОНПИ, тогава може да се приказва за сериозна работа на проверяващите структури. Също по този начин желанието за битка с корупцията се случи в миг, в който нямаше обезпечено болшинство в Народното събрание “, добави следователят.

Според него казусът, когато приказваме за битка с корупцията, е сложен. „ Подбирането на фрагменти, които да се оправят с корупцията, не е елементарно. Темата се появява предизборно. След изборите нещата се минимизират. Спецпрокуратурата в последните години при Цацаров и Гешев не функционираше както би трябвало. Командироваха се хора и там отиваха все по предложение на основния прокурор. Висш съдебен съвет не работеше както би трябвало. Органите, които ще преследват висшата корупция, би трябвало да са цялостни с честни хора и след това да мислим за структурите “, добави още Атанасов.

Целия диалог вижте във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР