В последно време една качествено нова тенденция буквално преобърна фитнес

...
В последно време една качествено нова тенденция буквално преобърна фитнес
Коментари Харесай

Отслабвай с вибрации: ето как помагат те при тренировките

В последно време една качествено нова наклонност безусловно прекатурна фитнес средите, предлагайки мускулна стимулация без нужда от изтощителни тренировки.

Запознайте се с технологията Whole-body Vibration , която стои в основата на специфичен апарат, наименуван виброплатформа. Той генерира голям брой трептения, които от своя страна трансферират сила към тялото и по този метод мускулите се свиват и отпускат десетки пъти в секунда.

Това води до бързо, дейно и безвредно усъвършенстване на спортната форма, както и до забележими резултати в посока намаляване.

Всъщност обичаната фитнес технология на Марк Уолбърг, Синди Крофърд и Кортни Кокс е “родена” още през 19-и век. За неин татко се счита шведският доктор Густав Зандер - ортопед, който създава десетки невиждани преди този момент уреди за лечебни извършения и оживление, в основата на доста от които са точно вибрациите.

Впоследствие, към този момент под името Whole-body Vibration, технологията добива такава известност, че през 60-те години на миналото столетие е употребена за рехабилитация и тренировки на участници в Руската галактическа стратегия.

Днес тренировките на виброплатформи се радват на подобаващ триумф във фитнес средите. Поддръжниците и откривателите на технологията са безапелационни, че 3 15-минутни занимания седмично са задоволителни, с цел да се провокира намаляване, изгаряне на мазнините, усъвършенстване на двигателната просвета и даже понижаване равнищата на хормона на напрежението.

 г Thinkstock

Научно потвърдено е също по този начин и че вибрациите работят удобно на болките в гърба, спомагат за по-бързо възобновяване при лимитирана пъргавина и понижават риска от загуба на костна компактност. Това трансформира тренировките на вибрираща платформа освен в прелестен метод за загуба на ненужно тегло, а и във правилен съдружник в битката със стареенето.

 г Thinkstock

Причината за положителните резултати се крие във вибрациите, които карат голям брой мускули да се свиват и отпускат десетки пъти в секунда. По този метод спортният капацитет се усъвършенства бързо, само че и качествено. Освен това вибрациите могат доста да подкрепят регулярната ви подготовка, защото с помощта на тях кислородът и питателните субстанции доближават доста по-бързо до мускулите. А това от своя страна води до доста усъвършенстване на кръвообращението и гъвкавостта.

 г Thinkstock

За да се убедите сами в революционната мощ на вибрациите в битката с непотребните килограми, най-важното е да се насочите към в действителност първокласен артикул, който не просто дава обещание, а дава действителни резултати. Пример за подобен е Way Flex Shake It , революционната вибрираща платформа със специфична въртяща технология за подготовка с динамични “усуквания”, която ви дава опция да упражнявате по елементарен, занимателен и разнороден метод вкъщи.

 ф TvBoutique

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР