В последния си работен ден Народното събрание окончателно отне от

...
В последния си работен ден Народното събрание окончателно отне от
Коментари Харесай

Иван Гешев загуби Бюрото по защита

В последния си работен ден Народното събрание дефинитивно лиши от ръцете на основния прокурор Иван Гешев контрола върху Бюрото по отбрана. През цялото време гласуването на текстовете от закона беше на ръба, тъй като депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ бяха в залата, само че не участваха във втора, с цел да саботират кворума.

Във всяко едно гласоподаване по тематиката участваха по 123-124 депутати. Ако още няколко души бяха излезли от пленарната зала, то Народно събрание щеше да изгуби кворума и съвещанието щеше да бъде прекъснато.

Подкрепата за приемането на закона пристигна от " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия.

Това е единственият законопроект, ориентиран против голямата власт на основния прокурор, който съумя да мине през 46-я парламент. Депутатите, отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ, не съумяха да се провеждат, с цел да изпълнят другото си заричане към гласоподавателите - закриването на профилираното правораздаване.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР