В последния месец от “БСП за България“ положихме всички усилия

...
В последния месец от “БСП за България“ положихме всички усилия
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Ние сме БСП и няма да бъдем резервна гума в управлението

„ В последния месец от “БСП за България “ положихме всички старания да осигурим сигурност и непоклатимост на България и на българските жители. За страдание месец след старта на Народното събрание няма никаква изясненост какъв е тъкмо профилът и механизмът, по които би функционирало едно държавно управление. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на “БСП за България “ Атанас Зафиров в ефира на БТВ и добави, че това е отговорност на мандатоносителя.

 

По думите му близо месец следим надхитряне сред първия и втория. „ В момента, в който пристигна време за изясненост, видяхме, че в действителност нищо не е ясно. Стана явен единствено срокът, само че не и по какъв начин би управлявало едно държавно управление и по-важното - кои са петте целта, по които то би работило “, изясни Зафиров.

 

Според социалиста сред първата и втората политическа мощ има прекомерно доста допирателни точки и няма нищо по-логично те да образуват държавно управление. „ Те имат общи позиции и във връзка с джендър идеологията, и за бюджета, и за оръжията за Украйна. Там само спорят кой е осъществил по-големи корупционни практики по време на своето ръководство “, уточни той.

 

В предаването “Тази заран “ Зафиров изясни, че методът на ГЕРБ е бил сбъркан още в самото начало. „ Трябваше да седнем на една маса и да извадим значимите надпартийни национални цели. В същото време видяхме по какъв начин за министър председател беше препоръчана ярка политическа фигура. “  

 

По думите на социалиста от срещата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия през вчерашния ден е станало ясно, че сред двете партии няма съвсем никакво приближаване на визиите за развиването на страната ни. „ На нас ни беше казано: “Нека партиите да си запазят своята еднаквост, а държавното управление си знае работата “. Няма по какъв начин това да се случи. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да бъде аварийна гума в едно такова ръководство, което по основни въпроси още първоначално демонстрира променчивост “, безапелационен е той.

 

Като образец за тематики, по които двете партиите се разминават, Зафиров даде оръжията за Украйна, Истанбулската спогодба и размерът на бюджетния недостиг. „ На процедура господин Борисов споделя и дава обещание на всеки това, което желае да чуе, с вярата да образува нещо небрежно, а след това всеки както си знае “, разясни той.

 

Решението Българска социалистическа партия да приключи диалозите с ГЕРБ е взето през вчерашния ден на съвещание на Изпълнителното бюро и управлението на парламентарната група. „ Ние на процедура няма какво да питаме партията, тъй като няма ясно дефинирани параметри “, посочи социалистът.

 

Според Зафиров събитията към основния прокурор няма по какъв начин да не дадат политическо отражение. „ Ние декларирахме, че всички изказвания на Гешев би трябвало да бъдат уплътнени с дейности. Българска социалистическа партия има доста ясна и поредна позиция във връзка с основния прокурор - неведнъж сме подлагали на критика работата му, най-много поради многото знакови каузи, които не бяха приключени. Вчера стана ясно, че и някои от тях съзнателно са били държани на трупчета, с цел да се обслужват избрани ползи “, изясни той.

 

„ Един от главните цели в работата на Народното събрание би трябвало да бъде правосъдната промяна “, безапелационен е социалистът и добави: „ Но същинска, а не просто целяща промяната на индивида “X “ с индивида “Y “, разяснява Атанас Зафиров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР