В последния месец на годината да погледнем назад и да

...
В последния месец на годината да погледнем назад и да
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Откритията на 2018 година

В последния месец на годината да погледнем обратно и да се похвалим с достиженията. Откритията на 2018-та демонстрират в Националния исторически музей.

За първи път ще бъдат изложени част от стотиците златни и сребърни монети, както и украшения от средновековното богатство от крепостта Калиакра. Изложбата " Археологическите открития на Националния исторически музей " демонстрира 400-те движими културни полезности, открити през годината. Върху особено направени постери ще бъдат илюстрирани елементи от археологическите обекти.

По-малко думи, повече наблюдаване - такова е желанието на Слав Недев за новата среща в изложба " Аросита ". „ Обектите да приказват в своето мълчание, а хората да усещат и мислят сами ”. Така е озаглавил и изложбата - „ Обекти ”. И разяснява - „ В процеса на прекарване на обекта ние влагаме в него нашата психика, нашите авансово налични наличия. Когато забележим нещо ново в един обект, в действителност откриваме нещо непознато в самите нас. „ Скулптури с душа ” - ще ги разгледаме виртуално. А на церемонията „ Модна икона ” моделите на Живко Седларски ще оживеят.

Живко Седларски основава емблематични рокли от метал, автентичен синтез сред мода, изтънчено изкуство и архитектура. Стомана, месинг и гранит придават друго звучене, а Haute Couturе се трансформира Haute Soudure или „ заваряване “. " Избрах роклята, тъй като желаех да пресъздам едно придвижване, необременено от елементи. " споделя Живко Седларски. Първата монументална рокля „ Дъга в нощта “, направена от неръждаема стомана е висока над три метра и дава чувство за дворцов танц.

“Новите произведения ще бъдат показани в особено ревю на церемонията " Модна икона ". - с основни герои Андромеда, Фукла, Жената на рибаря и Спирална вселена.

Италианка, която живее в Лондон идва в България за пет седмици, за кураторската резиденция КЛИК. Резултатът от гостуването на Каролина Лио е изложбата „ В явен ден погледът стига вечността ”. Кураторът кани седем изявени български художници да покажат своите версии по тематиката. Може да ги разгледате в Гьоте институт, даже и в мъгляв ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР