В последния ден на седмицата в парламента стана още по-горещо.

...
В последния ден на седмицата в парламента стана още по-горещо.
Коментари Харесай

Никола Минчев, ПП-ДБ: След два месеца 160 гласа ще са достатъчни за промените в Конституцията

В последния ден на седмицата в Народното събрание стана още по-горещо. Партньорите от сглобката си размениха остри и ехидни реплики, а Конституционната промяна е на път да се трансформира в козметична.

„ Гласуването на измененията в Конституцията не събра нужните 180 гласа, което беше предстоящо. Имахме поръчката на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “, че няма да поддържат. Въпреки това две трети от народните представители ги поддържаха, което значи, че процедурата продължава по „ бавната писта “, сподели по Би Ти Ви зам.-председателят на Народното събрание от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Никола Минчев.

„ След два месеца още веднъж ще бъде подложен за гласоподаване законопроектът, когато и 160 депутати ще са задоволителни, с цел да бъде признат на първо гласоподаване. Това, което се случи през днешния ден, беше предстоящо “, добави той.

„ Дебатът беше дълъг и мина най-вече в градивен звук. Промените в правосъдната власт са това, за което се приказва от дълго време, и ние водим обществен спор. Промените, които сме предложили, са решителни. Това, в което се целим, е, че с препоръчаните промени да установим независимостта на съда и самостоятелност и отчетност на прокуратурата. Ще вземем поради мненията, които са постъпили в Конституционната комисия и мнението на Венецианската комисия “, акцентира Минчев. Той разяснява и връзките в „ сглобката “.

„ Чух възражения във връзка с част към министрите, не ги намирам за основателни. В това ръководещо болшинство има сътрудници. За да има промяна на министъра след ротацията, би трябвало да има единодушие от всички страни, както и от Николай Денков и Мария Габриел, които са ротационни министър председатели. Не съм склонен с тезата за ниско качество на работата на един министър. Не е наложително той да е в обществените мрежи или пред обективите, с цел да се каже, че той работи добре “, акцентира Никола Минчев.

Според него значимото е да си правят работата.

„ Логично е зад едно държавно управление да стои болшинство. Ако то се загуби, държавното управление пада, Вече го видяхме “, разяснява той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР