В последните няколко години на територията на община Враца се

...
В последните няколко години на територията на община Враца се
Коментари Харесай

Криза! Врачанските работодатели борят липсата на кадри с пенсионери

В последните няколко години на територията на община Враца се следи засилена наклонност да се наемат на работа от ден на ден пенсионери, научи BulNews.bg. За да се оправят с неналичието на работна ръка работодателите са подхванали крайната стъпка – да наемат още веднъж на работа хора в пенсионна възраст.
В последните няколко месеца от Бюрото по труда в града под Околчица следят засилен интерес и от страна на възрастните наши съграждани да търсят още веднъж работа, сподели шефката на дирекцията Маргарита Ангелова.
„ В последно време следим, че от ден на ден пенсионери желаят да работят през свободното си време. Хората, които се усещат работоспособни не желаят да стоят вкъщи си, а да са в интерес на обществото и с работа да разнообразяват всекидневието си и да си докарат спомагателни приходи “, показа Ангелова.
Данни на Националния статистически институт за третото тримесечие на предходната година демонстрират, че 83 000 българи над 65 години не престават да се трудят в народен мащаб, като броят им с всеки минал месец нараства от ден на ден. Оказва се, че пенсионерите търсещи работа са главно хора със компетентност и дълъг трудов опит, което ги прави желани фрагменти за работодателите.
Основните фрагменти, които търсят врачанските работодатели през юни, са свързани с инженерните и икономическите специалности, медицината, а максимален апетит има за счетоводители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР