В последните години схващанията за бременността и следродилния период все

...
В последните години схващанията за бременността и следродилния период все
Коментари Харесай

Хокеистката, която се върна към спорта броени месеци след раждане

В последните години схващанията за бременността и следродилния интервал от ден на ден се трансформират. Налага се мнението, че в тези периоди жените освен не би трябвало да трансформират метода си на живот, а даже да не престават интензивно да правят нормалните си занимания.
 Макена Майлър - спринтьорката, която пробяга повече от километър дни преди термина си
Жената, която пробяга повече от километър дни преди термина си

Когато нищо не може да те спре

И това се отнася освен за нещата от всекидневието, само че даже и за дейни действия като спорта. Но, несъмнено, единствено при изискване че бременността и раждането протичат без затруднения и самата жена изпитва само комфорт от тренировките и физическите действия.

Пример за това е 32-годишната канадска състезателка по хокей на лед Натали Спунър. Само четири месеца след раждането на първото си дете, тя още веднъж се връща в играта. При това с цялостни сили и сила - по време на провелото първоначално април Световно състезание по хокей, тя отбелязва редица голове и точни попадения, което води тима ѝ до край.

А успеха на Натали е още по-сладка, защото по време на мачовете, дребният ѝ наследник Рори е непрекъснато на трибуните. И дружно с татко си следи успехите на своята майка.

" Това състезание беше извънредно прочувствено за мен ", споделя Спунър пред Today. " Докато бях бременна, не бях сигурна по кое време въобще ще мога да се причисля към тима си. Дори имаше моменти, в които се чудех дали тялото ми ще бъде още веднъж същото, дали ще " работи " за мен по метода, както преди. "

Но както по всичко наподобява, отговорът е " да ". Спортистката освен че бързо връща към хокея, само че и тренира интензивно през цялата си бременност. С утвърждението на своя доктор тя не стопира да подвига тежести и да кара кънки.

След раждането на сина си на 6 декември 2022 година, Спунър стартира да прави къси разходки, за да подкрепи възобновяване си. Първоначално се лимитира с една обиколка към жилището си, само че за негативно време усилва времето на 30 минути. А когато дребния Рори е на четири седмици, Спунър се връща на пързалката.

" Просто се пързалях в близост и правех леки тренировки. Но бях доста щастлива да се завърна към хокея. Отново се почувствах себе си ", споделя още Спунър. А на шестата седмица към този момент още веднъж е с екипа си в Торонто.

За да се влезе безвредно в предходната си спортна форма, младата жена работи с физиотерапевт и треньор, които ѝ изготвят предварителна стратегия. Всичко се прави деликатно и по проект, още повече че спортистката кърми детето си - което я прави и по-податлива на пострадвания.
 Бри Блантън и по какъв начин 18-годишната тийнейджърка схваща, че е бременна, едвам когато стартира да ражда
Когато си на 18 и схванеш, че си бременна, до момента в който раждаш

Има и такива истории, да

И след всички положени старания Натали Спунър съумява да взе участие даже на Световно състезание. Още след първия маркиран гол тя получава хиляди известия от дами по целия свят.

" Казват ми, че съм послужила като ентусиазъм да се завърнат към спорта или към активност, която им е харесвала преди да имат деца. Човек би трябвало да е наясно, че може да прави нещата, които обича, паралелно с това да има семейство ", споделя още хокеистката и прибавя: " Човешкото тяло е необикновено. Може да направи в действителност всичко. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР