В последните години работим добре с Община Банско, която ни

...
В последните години работим добре с Община Банско, която ни
Коментари Харесай

На 16 декември в Банско откриват зимния туристически сезон

В последните години работим добре с Община Банско, която ни делегира построяването на туристическата тактика на Банско за последните седем години, поддържа участията ни в туристическите тържища и виждаме по какъв начин ползата към Банско се ускорява, показа за Радио Благоевград Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес – Банско.

Тя заяви, че формалното начало на новия зимен сезон ще бъде даден на 16 декември 2023 година.

" Отчетохме едно обичайно лято, летен туристически сезон с положителни приходи и се надяваме по този начин да продължи ", сподели още Зорка Тумбакиева и уточни, че дефицитът на работна ръка е била главната тематика на взаимното съвещание на Управителните препоръки на Съюза на туристическия бизнес – Банско и град Сандански.

" Работим в тясно съдействие с сътрудниците от град Сандански, тъй като считаме, че би трябвало да се развиваме като район и би трябвало да предлагаме на туристите прекарвания, които са на близки дестинация и са забавни за тях. "

Според специалиста, обединяването на туристическите сдружения е доста значимо, с цел да може районът да се популяризира по-добре и да се предлага по-сериозен туристически артикул. Браншът се надява отпадането на израелския пазар да бъде обезщетен с туристи, най-много от европейските страни.

" Трябва да свикнем, че маржът на облагата ще бъде все по-малък. Надявам се хората да схванат, че качествената туристическа услуга коства пари и да могат да си я разрешат ", сподели още Зорка Тумбакиева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР