В последните години Неапол постепенно се отърсва от имиджа си

...
В последните години Неапол постепенно се отърсва от имиджа си
Коментари Харесай

Защо Неапол гони милионерите и яхтите им от пристанището си

В последните години Неапол последователно се отърсва от имиджа си на " град на мафията ", като за това способстват богатия културен живот, множеството исторически обекти, като и обстоятелството, че се намира в един от най-красивите заливи в Европа.
 Италия, Неапол, пица
Пържената пица, с която Неапол се гордее

Храна с история

Именно огромния залив и пристанищата там бяха причина доста милионери и притежатели на да дебаркират в града. Нещо, което към този момент не е допустимо. Нови наредби не разрешават в пристанището на Неапол да дебаркират яхти, които са дълги повече от 75 м.

Решението съумя да изненада неприятно Бернар Арно - изпълнителният шеф на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton и втори най-богат човек в света. Неговата Symphony - яхта, дълга 101 м с шест етажа, басейн с транспарантно дъно и киносалон навън, беше " отпъдена " от пристанище Мерджелина.
 Бернар Арно

Бернар Арно

Медийният магнат Бари Дилър също не съумя да дойде по вода в Неапол, а яхтата му надвишава едвам с 10 м разрешената дължина, оповестява Corriere della Sera. Източник на изданието разяснява, че ограниченията са " неразбираеми ", тъй като в последните 20 години първокласните яхти само са съдействали за по-добрия имидж на Неапол.
 Снимка 623948

" Жалко е, че специфичен град като Неапол, цялостен с просвета и обичаи, към този момент няма да посреща посетители от калибъра на Леонардо ди Каприо, Джони Деп, и Дженифър Лопес, които са идвали през годините ", споделя Масимо Луизе, управител на пристан в града, профилиран само в посрещане на първокласни яхти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР