В последните години Григор не е играл за отбора и

...
В последните години Григор не е играл за отбора и
Коментари Харесай

Валентин Димов: В последните години Григор не е играл за отбора и сме свикнали с това нещо

В последните години Григор не е играл за тима и сме привикнали с това нещо. Това съобщи капитанът на националния тим по тенис за мъже Валентин Димов на днешната конференция преди мачовете с Казахстан от Световна група I на Купа Дейвис този уикенд на кортовете на Българския народен тенис център (БНТЦ), съобщи кореспондент на БГНЕС. Срещите с казахстанците са на 16 и 17 септември. В отбора на България са включени Димитър Кузманов (№179 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№477), Пьотр Нестеров (№707), Александър Донски (№802) и Янаки Милев (№569). Първите четирима класираха тима ни в Световна група I, печелейки изрично като посетител на Нова Зеландия с 3-1 победи.


Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик №29 в международната класация. Тимофей Скатов е № 123 в света, а Михаил Кукушкин е № 244. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов № 46 двойки и Андрей Голубьов № 66 двойки.


„ Започнахме лагера в понеделник дружно с всички момчета, дружно с нашите млади юноши, които част от разширения състав за Купа Дейвис. Имаме едно ново лице, което декларирано. Това е Янаки Милев. Останалите четирима са главния състав – Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотър Несторов. Провеждаме лагера в София от понеделник. Момчетата са добре. Готвим се за мачовете на сингъл и няколко формата за мача по двойки. Всеки един мач, който проведем, ще бъде значим за нас “, стартира Димов.


„ У дома и стените оказват помощ. Разчитаме на поддръжка от феновете на тениса. Мое предпочитание е да видя огромна част от нашите състезатели и треньори да гледат най-хубавите ни тенисисти. Това е един образец за тях и мотивация “, добави той и отговори на въпрос на казахстански публицист по повод отсъствието на първата ни ракета Григор Димитров:

„ Провели сме диалози с екипа на Григор Димитров, изявили сме предпочитание да е част от тима. Участието му в състава е помощ и ставаме по-силни. Доказало се е във времето, че е страховит състезател. Отговорът е, че не е съвместимо с неговата стратегия. Не се вписва по най-хубавия метод. В последните години Григор Димитров не е играл за тима и сме привикнали с това нещо. Неговото име е спомагателна мотивация, само че пък и за тях е мотивация да реализирах триумф без присъединяване му в тима “.

„ Познаваме добре играчите на Казахстан. Един от играчите е доста изявен. Те са на високо равнище. Някои от нашите момчета са играли мачове против тях. Ние сме положителни за протичането на срещата. Винаги постигането на триумфи носи самочувствие. Това дава убеденост, само че пък е спомагателна отговорност, с която би трябвало да се оправим. Разбира се, веселя се, че момчетата са експерти и никой не се е задоволил за това, че сме се класирали в горната група, а желаеме да надграждаме “, добави капитанът на националите.

Колегата му отпред на казахстанците Юрий Шчукин не отхвърли, че тимът има преимущество поради неналичието на Григор в тима ни. „ Първо, желая да благодаря за гостоприемството. Вече сме цяла седмица тук, момчетата се готвят интензивно и чакат с неспокойствие идните мачове с България. Да, разучили сме детайлно българите, имаме ясна визия по какъв начин да им се противопоставим. Знаем, че Григор не е в тима. Наистина това отслабва тима на противника. Трябва обаче да внимаваме, тъй като всеки хазаин се усеща добре на лични кортове. Но, да, отсъствието на Григор е преимущество за нас. В Казахстан тенисът се развива с много бързо движение измежду децата и юношите. В множеството градове се построяват непрестанно тенис центрове. Сплотеност, взаимоподдръжка и всеки да оказва помощ на другия – това за мен въплъщава Купа Дейвис “, съобщи той.

Един от играчите в тима на Казахстан – Тимофей Скатов, показа, че е съсредоточен върху мачовете на сингъл, само че при нужда ще бъде подготвен и за включване на двойки. „ Бях тук като младеж на 15 години, ненапълно познавам България. Знам, че вие имате мощни тенисисти, мисля, че равнището на българския тенис е много високо. Моята конфигурация е за мача на сингъл, на двойки имаме направен отбор – само че в никакъв случай не се знае. От тук отпътувам за Чалънджър в Австрия, по-късно имам два Чалънджъра в Португалия. Оттам-насетне с екипа ми ще решим къде да вземам участие “, сподели 123-ият в международната класация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР