В последните близо 2 месеца данъчните са затворили 120 заведения

...
В последните близо 2 месеца данъчните са затворили 120 заведения
Коментари Харесай

Данъчните са затворили 2000 заведения за 2 месеца

В последните близо 2 месеца данъчните са затворили 120 заведения по морето и почти 2000 в цялата страна. Това сподели пред bTV представителят на Националната организация за приходите (НАП) Росен Бъчваров.

Затварянето на заведения е най-много поради неиздаване на касови бележки и укриване на оборот.

През уикенда в Приморско са затворени 5 известни заведения. Те са запечатани поради укриване на оборот.

Мярката за запечатване е нова, тя се ползва от 2017 година Сериозен принос за въведеждането й има протичащото се в курорта Слънчев бряг.

Глобите по данъчното законодателство са закрепени - дали става дума за сергия, или за заведение с съвсем шестцифрен оборот на вечер - санкцията е една и съща.

" Ако наложите санкция от 2000 лева.на един малък търговец, тя може да се окаже съдбовна за дребния бизнес, само че когато някой прави 70-80 хиляди лева дневен оборот, да го санкциите с тази сума може да е търпима такса ", означи Бъчваров.

" Запечатването наподобява има много мощен възпиращ и образователен резултат. Юлският оборот единствено по Черноморието доближи 850 млн. лева, августовският ще надвиши 1 милиарда ", добави представителят на Национална агенция за приходите.

Той увери, че инспекциите ще продължат на всички места. Целта на данъчните не е връх на санкциите и наказателните постановления, а постоянен растеж на оборота и по-добро съблюдаване на закона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР