В последните 72 часа се случи нещо, до което никой

...
В последните 72 часа се случи нещо, до което никой
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Прокуратурата удобно пропусна внесени от Васил Божков данни

„ В последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има формирано досъдебно произвеждане ”. Така началникът на кабинета „ Петков ” Лена Бориславова разяснява акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в извънредно интерво в ефира на " На фокус с Лора Крумова " по.

Бориславова акцентира, че държавното управление не се опасява от избор на съмнение.

„ Да забележим дали най-сетне Прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който пази ползите на българските жители, а не на избрани политически фигури ”, сподели още Бориславова. И дефинира като „ бойкот ” това, че дълго време държавното обвиняване е отказвала да образува въпросното досъдебно произвеждане.
Началникът на кабинета акцентира, че няма нищо неправилно в това, че министър председателят Кирил Петков е бил разпитан от проверяващите органи в кабинета си. И акцентира, че тя самата не е участвала на даването на показания.

„ Ако е правилно това, което бе публикувано от Васил Божков в обществените мрежи - че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя открива дали има подготвеност върху този проблем, моето очакване е, че в случай че имат такава връзка ще можем да забележим същински дейности против проведената незаконна група, настояща в България и ощетяваща бюджета. Няма по какъв начин да потвърдя тази информация. Няма по какъв начин да я знам. Единственото, на което се уповавам са данните, изнесени от другите участници в това следствие ”, разяснява още Бориславова.

По думите ѝ, в петък прокуратурата " преференциално изнесе необятен кръг данни, а в това време доста комфортно пропусна да означи, че има данни и сведения, импортирани от лицето Божков , по какъв начин очевидци са виждали Божков да потегля с огромни количества пари към срещите си с ръководещите ".

Тя разяснява и замесването на името на Лаура Кьовеши в тази ситуация със задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова . " Г-жа Кьовеши ясно съобщи, че дава цялостна независимост на проверяващите си прокурори да вършат това, което е в тяхната подготвеност. Темата на диалозите ѝ с Петков бяха свързани с това, че тя вижда една увереност, в лицето на държавното управление и премиера, да се работи, без да се разпъват политически чадъри ", съобщи началникът на кабинета. И разкри, че министър-председателят е разговарял с Кьовеши и след акцията в четвъртък, само че случилото се тогава не било предмет на разискване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР