В последната минута простреляният от свой съдружник в карловското село

...
В последната минута простреляният от свой съдружник в карловското село
Коментари Харесай

Простреляният след запой в Карлово: Пистолетът беше насочен към мен, наведох се, но ме уцели

В последната минута простреляният от собствен съучастник в карловското село Васил Левски-  Марин Гърдев се навел, само че все пак патронът го засегнал. Гърдев твърди, че към днешна дата е с повредено зрение на едното око и има сложена протеза.
Прочетете още
Делото против 56-годишния Кирил Петков от карловското село Васил Левски, който несъзнателно е прострелял собствен съучастник по време на разпивка, през днешния ден започва по проект с разпит на очевидци и движимости лица. Срещу него има повдигнати няколко обвинения- Първото от тях е за това, че на 9-ти май 2021 година в  карловското село Васил Левски, обвиненият е прострелял своя другар, с който се събрали да пият. След случилото се, потърпевшият Гърдев е бил настанен в болница с пострадвания по лицето, като патронът е минал през пръстите на ръката му и покрай окото. 

Второто обвиняване, с което се е сдобил Кирил Петков е за това, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи се в пренебрежение към обществото.

Огнестрелното оръжие, с което подсъдимият е направил действието е открито, че е нелегално,  като за това прокуратурата е повдигнала и третото обвиняване на 56-годишния мъж.

Пред магистратите през днешния ден потърпевшият Гърдев описа, че с подсъдимия се познава от близо 20 години, като преди време са имали и общ бизнес. Той добави, че на моменти е имало и спор сред тях, само че до ден сегашен не си изяснява за какво Петков е постъпил по този метод. Гърдев беше безапелационен, че в предишното не е имало кавги, освен  сдърпване за сума пари, която обвиненият не е върнал на простреляния.

" Преди случая Кирил Петков ми дължеше пари. Питах го няколко пъти за тях, само че не е имало огромни кавги.  В деня на случая, откакто бях на събиране у различен другар, Кирил ни извика в неговия дом. Аз се запътих самичък към къщата, настанихме се на маса, а по-късно пристигнаха и други другари, които в този момент са очевидци по делото.

В хода на празненството аз повдигнах тематика за тези пари, които ми дължи и започнах да приказвам по един различен въпрос. Бях схванал, че ме е наричал „ отпадък ”, само че по тези тематики нищо съответно не ми отговори. В един миг той пристигна с чанта цялостна с пари и я постави на масата, не знам каква беше повода. После Петков донесе и револвер, като стреляше във въздуха, само че се опитахме да му създадем забележка. По-късно той постави оръжието върху чантата с пари, само че отново не знам с каква причина, ” посочи Марин Гърдев

По думите му Петков е размятал револвера и в един миг го е заредил, като го е насочил против потърпевшия. Така в последната минута Гърдев се навежда, само че патронът въпреки всичко го ранява. В обясненията си пред съда, Мрин добави още, че след патрона е почнало да тече доста кръв от окото му, а пръстът на ръката му е бил раздран. 

" След това се измих и тръгнахме към незабавното. Когато пристигнахме здравната сестра пита какво става, само че аз мълчах, другите споделиха, че се е случило в резултат на случай с пиратки. Дойде и полицията, само че и на тях  нищо не споделих. Обиколих много лекари и никой не ми дава очаквания. Не получих опрощение даже, единствено жена му звъня на моята жена ". Така приключиха обясненията на потърпевшия.

На днешното съвещание обвиненият Кирил Петков не пожела да бъде разпитван на този стадий, като в последващо съвещание ще бъдат позволени до разпит и движимостите лица, тъй като през днешния ден не участваха в залата. Разпитите на очевидци също ще продължат.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР