В посланието си по повод Великден в неделя архиепископ Хризостом

...
В посланието си по повод Великден в неделя архиепископ Хризостом
Коментари Харесай

Главата на Кипърската православна църква сравни руското нахлуване в Украйна с турското в Кипър

В посланието си във връзка Великден в неделя архиепископ Хризостом Втори приказва за войната в Украйна и турското навлизане в Кипър, отбелязвайки, че " ще бъде огромна неточност да отстъпваме още пред лицето на завоевателя ", оповестява " Сайпръс мейл ". От 24 февруари ние следим с дълбока болежка нахлуването, което Русия, християнска страна, води против друга християнска страна, Украйна, сподели той.

Ние всички ставаме очевидци на ужасите на войната, на гибелта на хиляди души от двете страни, на унищожаването на цели градове и рухването на значими исторически и културни монументи, съобщи архиепископ Хризостом Втори. Той приказва за контузията, обвързвана с разселването на милиони хора, прогонването на деца и оставянето на доста сираци и свърза това със събитията през 1974 година в Кипър. Като членове на Христовата черква ние самоуверено заявяваме, че сме против всякакво военно навлизане на една страна против друга, сподели той. Обявяваме се за уважаване на териториалния интегритет на страните по света и изключително за запазването и отбраната на човешкия живот и собствеността на всяко човешко създание, съобщи Хризостом.

" Кипърският елинизъм към този момент съвсем половин век продължава да страда от последствията от турското навлизане ", сподели още архиепископът. " И макар всички мъчителни отстъпки, които направихме в откровено изпитание да намерим спокойно решение на кипърския проблем, той освен че остава неуреден, само че в противен случай, ние се сблъскваме със закани за заселване на затворения регион Вароша в очевидното турско желание да окупира целия Кипър ", добави главата на Кипърската православна черква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР