В посланието си към нацията по случай 70-годишния си юбилей

...
В посланието си към нацията по случай 70-годишния си юбилей
Коментари Харесай

Какво каза Елизабет II, обявявайки Камила за кралица консорт?

В посланието си към нацията по случай 70-годишния си празник на трона кралица Елизабет Втора изрази вяра поданиците й един ден да поддържат по същия метод както сина й, по този начин й втората му брачна половинка Камила и отреди за нея купата кралица консорт, а не както до момента се смяташе принцеса консорт.

Елизабет Втора употребява основното събитие за монархията, с цел да подсигури бъдещето й и акцентира, че Камила служи " лоялно " на нацията. С поддръжката на кралица Елизабет Втора Камила към този момент не е някогашна държанка или втора брачна половинка, а получава почтено място до престолонаследника.



Така Камила, херцогиня на Корнуол, само че не и принцеса на Уелс, измина дългия път от " трети човек в брака на принц Чарлз и принцеса Даяна " до бъдеща кралица, въпреки и без пълномощия.

Когато Камила се омъжва за принц Чарлз през 2005 година, по нeйно гледище бъдещата роля до брачна половинка й, в случай че той стане крал, се дефинира като принцеса консорт. Тогава британците още я упрекват за края на брака му с известната принцеса Даяна, наричана " принцесата на народа ".



След като принцеса Даяна умира в злополука в Париж през 1997 година, принц Чарлз и Камила дискретно афишират връзката си. Двамата се появяват за първи път дружно пред фотографите след празненство в хотел " Риц " през 1999 година, очевидно обезпокоени. Заради спомените за принцеса Даяна акцията тя да бъде призната като новата жена до принц Чарлз е проведена доста деликатно.



Сега 74-годишната херцогиня на Корнуол работи с повече от 100 благотворителни организации, ориентирани към ограмотяване, поддръжка на жертвите на домашното принуждение, битка с остеопорозата, помощ за възрастните.



Непринуденият й жанр, възприятието за комизъм и несъмнено позитивното й влияние върху принц Чарлз в контактите му с хората й печелят поддръжка. И въпреки всичко малко британци желаеха да я видят кралица - едвам 14 %, съгласно анкета на YouGov от ноември предходната година. До благословията на Елизабет Втора.

Камила е родена в заможно провинциално семейство и е получила най-хубаво обучение в Лондон, Швейцария и Франция. Когато среща принц Чарлз на поло мач при започване на 70-те години на предишния век, е привлекателна и самоуверена.



Двамата се сближават, само че тя мисли, че той не би се оженил за нея и подписва брак с офицера Андрю Паркър Боулс през 1973 година На сватбата й участват сестрата на кралицата принцеса Маргарет и принцеса Ана. Ражда две деца, като принц Чарлз е кръстник на сина й. Развежда се през 1995 година, година преди Чарлз и Даяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР