В поредна лъжа са хванати премиерът Петков и финансовият министър

...
В поредна лъжа са хванати премиерът Петков и финансовият министър
Коментари Харесай

Цяла България чете как този млад мъж излови далавера на Кирил Петков и Асен Василев за 8 млрд.

В поредна неистина са хванати министър председателят Петков и финансовият министър Асен Василев, които преди парламентарните избори тръбяха по студията, че в страната ни има задоволително пари, а през днешния ден в ролята си на ръководещи теглят нов дълг и то от 7,3 милиарда лева Това излиза наяве от видео оповестено от ръководителя на Младежки закостенял клуб и представител на Европейските консерватори и реформисти в България Кристиян Шкварек.

Във видеото се напомнят реплики на Асен Василев от негово тв присъединяване по време на предизборната акция в което ясно декларира, че 8 милиарда не се харчат по предопределение, както и че с тези пари могат да се построят две автомагистрали от край до край за година. Василев изрично декларира, също по този начин, че няма да се теглят нови заеми.

„ В момента 8 милиарда лева на година се харчат не по предопределение. Един мост, в случай че вземем моста на Видин е 200 млн., значи на година имаме по 40 моста  и то без да вземаме спомагателни заеми. Автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна с всичко, което е издигнато и от времето на комунизма с тунелите, виадуктите и така нататък е 4 милиарда. Значи с тези 8 милиарда можем да построим две автомагистрали от край до край за година. Няма да се взимат нови заеми “, съобщи Асен Василев.

Само месеци по-късно, обаче към този момент от амплоато си  на министър-председател Петков гордо  обяви, че държавното управление ще тегли нов дълг и то за 7,3 милиарда лв.. „ За 2022-а година беше утвърден нов дълг от 7.293 милиарда “, съобщи министър председателят след съвещание на Министерски съвет.

Във видеото оповестено от Кристиян Шкварек се напомня и изявление на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, в което той акцентира, че парите от новия дълг ще бъдат предопределени за вложения в инфраструктурата на България.

Така и не излиза наяве, къде отидоха погрешно изхарчените 8 милиарда за които по този начин уверено говореше Асен Василев и за какво все още е нужен нов дълг за облагородяването на инфраструктурата в страна. Показателни в тази ситуация са и думи на районния министър в държавното управление на Петков, Гроздан Караджов, който също отвърна финансовия министър обявявайки, че държавното управление няма по какъв начин да построи четири моста над Дунав и забележете не за една година, а за цялостен мандат.  

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР