В поредица ви срещаме с новите носители на награди в

...
В поредица ви срещаме с новите носители на награди в
Коментари Харесай

Отзвук от Музикант на годината 2017: В памет на Мирослав Данев

В поредност ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Церемонията по награждаването се състоя на 7 май 2018 година в Първо студио на БНР.

Мирослав Данев – музикант, композитор и тонрежисьор, осъществил голям брой записи в Българско национално радио, си отиде от света ненадейно на 59-годишна възраст през месец октомври 2017 година Той беше един от надарените български модерни композитори, създател на симфонични, камерни и клавирни творби, които се извършват на българските и международните подиуми.

Пианистът Веско Стамболов, работил с него по доста сполучливо звукозаписни планове, беше първият, предложил името на Мирослав Данев за посмъртна премия и респект към него и цялостното му творчество в анкетата " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче ". Освен него в поредицата на предаването мемоари за работата и близкото си другарство с Миро, както го назоваха всички сътрудници и музиканти, показа и пианистът Марио Ангелов - продуцент в Музикална къща БНР, изпълнявал и записвал доста от клавирните му творби.

Чуйте в звуковите файлове спомените на Веско Стамболов и Марио Ангелов, както и откъс от най-значимата симфонична творба на Мирослав Данев - " Еон " - симфонична алегория за Бог, Хората и Земята.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР