В понеделник времето над страната ще се задържи предимно облачно,

...
В понеделник времето над страната ще се задържи предимно облачно,
Коментари Харесай

Облачно започва новата седмица

В понеделник времето над страната ще се задържи най-вече облачно, на обособени места - със слаби валежи. По-късно денем и преди среднощ над Западна България преваляванията краткотрайно ще се усилят. Ще продължи да духа до сдържан юг-югозападен, в Дунавската низина - изток-североизточен, вятър.
Максималните температури ще бъдат в необятни граници, преобладаващите ще са сред 8 и 13, тук-там в югоизточните региони от страната - до 15-16, а в Дунавската низина - сред 3 и 5 градуса, в София - към 10.
Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие - слаб, от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 1.
През нощта против вторник валежната зона ще се реалокира на изток. Във вторник към момента слаб дъжд ще превалява в Източна България, само че и там преваляванията ще стопират, най-късно - в югоизточните региони. Ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за интервала, температурите в западната част на Дунавската низина едва ще се покачат, в Източна България - ще се намалят. В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се покачва вероятността за по-големи количества дъжд тук-там в Южна и Източна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР