В понеделник S&P Global понижи кредитните рейтинги и преразгледа перспективите

...
В понеделник S&P Global понижи кредитните рейтинги и преразгледа перспективите
Коментари Харесай

S&P Global понижи кредитните рейтинги на множество американски банки

В понеделник S&P Global намали кредитните рейтинги и преразгледа вероятностите си за голям брой американски банки, следвайки сходен ход на Moody's, оповестява Reuters. Кредитната организация предизвестява, че рисковете за финансирането и по-слабата доходност евентуално ще слагат на тестване кредитната непоклатимост на бранша.

S&P намалява рейтингите на Associated Banc-Corp и Valley National Bancorp поради рисковете при финансирането и по-голямата взаимозависимост от посреднически депозити.

Освен това в листата влизат още UMB Financial Corp, Comerica Bank и Keycorp – поради огромен отлив на депозити и по-високите лихвени проценти.

Рязкото повишаване на лихвените проценти натежава върху финансирането и ликвидността на доста американски банки, изясняват от S&P в систематизирана записка, като прибавят, че депозитите, държани от застрахованите от Федералната корпорация за депозитно обезпечаване (FDIC) банки, ще продължат да понижават, до момента в който Федералният запас " стяга количествено ".

Рейтинговата организация също по този начин намалява вероятността на S&T Bank и River City Bank от постоянна на отрицателна поради високата експозиция към търговски недвижими парцели, наред с други фактори.

По-рано този месец Moody's намали с една степен рейтингите на 10 банки и сложи шест банкови колоса, в това число Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street и Truist Financial, на следене за евентуално намаление.

Сривът на Silicon Valley Bank и Signature Bank по-рано тази година провокира рецесия на доверието в банковия бранш на Съединени американски щати, което докара до всеобщо евакуиране на депозити от голям брой районни банки, макар че управляващите започнаха незабавни ограничения за подсилване на доверието, показва в умозаключение Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР