В понеделник колумбийската поп звезда Шакира постигна споразумение, за да

...
В понеделник колумбийската поп звезда Шакира постигна споразумение, за да
Коментари Харесай

Шакира се призна за виновна в неплащане на данъци за милиони евро

В понеделник колумбийската поп звезда Шакира реализира съглашение, с цел да избегне правосъден развой в Барселона по обвинявания, че не е платила 14.5 милиона евро подоходен налог в Испания сред 2012 година и 2014 година, като се аргументира, че това е провокирано от персонални аргументи.

Като част от договорката тя одобри обвиняванията и санкция в размер на половината от дължимата сума, т.е. повече от 7.3 милиона евро.

Тя също по този начин одобри друга санкция от 438 хил евро, с цел да избегне присъда от три години затвор, сподели съдията по време на първото чуване на процеса, траяло броени минути.

Прокуратурата искаше до осем години затвор и връщане на налозите, които тя дължи.

" Това решение за реализиране на договорка дава отговор на персонални, прочувствени и сантиментални аргументи, които нямат нищо общо с правни (причини) ", сподели Шакира в изказване, оповестено от нейната испанска информационна организация, добавяйки, че е била подготвена да отбрани невинността си, само че е решила да да даде приоритет на кариерата и децата си. Преди няколко месеца тя съобщи в изявление, че е платило всичко дължимо.

" Стигнах до заключението, че успеха не е победа, в случай че цената е, че те ограбват толкоз доста години от живота ти ", сподели тя в този момент.

" Признавате ли обстоятелствата и разбирате ли новите санкции, които са поискани ", попита арбитър Хосе Мануел дел Амо Санчес при започване на процеса. " Да ", безшумно отвърна Шакира, облечена в розов костюм в звук с розовата й чанта, разказва " Ройтерс "

Тя дойде минути преди началото на делото, съпроводена от юристите си, на фона на медиен звук и поддръжката на почитатели пред правосъдната зала. В четвъртък вечерта Шакира завоюва две латино награди " Грами " в Севиля.

Преди това изпълнителката, против която също има второ следствие от испанските управляващи за данъчни измами, даде обещание да се бори с това, което тя назова подправени обвинявания.

В настоящето обвиняване се твърди, че Шакира е прекарала повече от половината от всяка от въпросните години в Испания и затова е била пребиваваща в страната и дължи налози върху приходите си на тази страна. Освен това се споделя, че парцел в Барселона, който тя е купила през май 2012 година, е служил като фамилен дом.

" Логично е решение за сходство, което включва признание на обстоятелствата. Но решението е стимулирано от персонални проблеми ", сподели Мириам Компани, един от юристите на Шакира, пред кореспонденти пред постройката на съда. Тя сподели, че правният екип е уверен, че може да потвърди невинността на Шакира, само че събитията са се трансформирали. Прокуратурата обаче бе подготвила разпит на десетки очевидци и делото се очакваше да продължи две седмици.

46-годишната Шакира живя с някогашната футболна звезда на " Барселона " и Испания Жерар Пике в продължение на 11 години и двойката има две деца. Певицата, чието цялостно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, се реалокира в Маями след раздялата им.

Испанските управляващи преследваха други известни персони за укриване на налози, в това число футболисти като Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Диего Коща. Всички уредиха разногласията без да се стига до правосъден развой и заплатиха огромни санкции. Треньорът на " Байер Леверкузен " Шави Алонсо отхвърли да се споразумее и в последна сметка завоюва развой против данъчната организация. Върховният съд на Испания предишния месец удостовери оправдателната му присъда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР