В понеделник БСП свиква изпълнително бюро и тогава с колегите

...
В понеделник БСП свиква изпълнително бюро и тогава с колегите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В понеделник решаваме кога връщаме мандата

В понеделник Българска социалистическа партия привиква изпълнително бюро и тогава с сътрудниците ще решим какво вършим с получения мандат – връщаме ли го, изпълняваме ли го. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването на „ Нова нюз “ „ Офанзива “.

Единственото, с което ще се съобразим е Конституцията. Когато решим, ще се обадя на Кирил Петков и Асен Василев и ще ги уведомя, сподели Нинова.

Тя подсети, че главният закон не споделя категорично какъв брой време може да се държи третия мандат и единствено по прилика с първите два се счита, че срокът е 7-дневен. " Но аз не разбирам тези приказки на опозицията, че щели да стачкуват. Миналата година през септември имахме аналогичната обстановка - третият мандат беше у нас. Но никой не протестираше, в противен случай - имаше претенции да приемем един или различен закон. Нали помните какъв брой време го държахме - 11 дни. И никой не стачкува ", напомни Нинова. 

Тя сподели отрязъци от вестниците, в които написа, че тогава президентът Румен Радев призовал също да се одобряват първо значими решения за приближаващата зима.

" Сега Конституцията е същата. Различното е, че останалите схванаха, че ще има същинска битка с корупцията ", заключи Нинова. 

Според нея ГЕРБ и Станислав Трифонов създали същинска нервност със случилото се по време на договарянията и изтеклия запис. „ ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат честен наставник в този миг е нещо нечувано “, сподели тя.

Нито сме обсъждали, нито сме приемали да изчезне името на Бойко Рашков от програмата, изясни Нинова. Според нея медиите са се снабдили от Има Такъв Народ с някакъв краткотраен вид на програмата. 

Притеснява ни, че не се събра задоволителен брой депутати, които ясно да заявят, че са против корепцията, сподели още Нинова. Трябва да сме сигурни, че имаме задоволително гласове да изпълняваме стратегия - първо решаваме това, след това всичко останало. Но явно за някои други това не е значимо.

Обвиненията на Станислав Трифонов, че тези договаряния били лицемерни съгласно Нинова били безпочвени. " Аз не го разбирам това негово отдръпване като нещо съществено. Просто се уплашиха от КПКОНПИ и това, че Бойко Рашков ще работи против мафията ", сподели тя. " Ние ще останем до дъно правилни, мъдри, рационални, диалогични ", сподели още лидерката на Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР