В понеделник биткойнът достигна рекордно високи стойности – над 72

...
В понеделник биткойнът достигна рекордно високи стойности – над 72
Коментари Харесай

Какво се случва с биткойна

В понеделник биткойнът доближи рекордно високи стойности – над 72 000 $. И подемът на най-голямата криптовалута не демонстрира признаци на закъснение.

Най-ценната криптовалута в света бе подкрепена от потока парични средства в новите спот фондове за търговия с биткойни и очакванията, че Федералният запас скоро ще понижи лихвените проценти.

„ Неотдавнашният скок на цената на биткойн акцентира забележителната му мощ и резистентност. Това достижение освен бележи забележителен стадий, само че и отразява продължаващото доверие и търсене на пазара “, обявиха анализаторите на Bitfinex в известие до медиите.

Притокът на капитали към 10-те най-големи американски спот фондове за търговия с крипто се забави до двуседмично дъно през седмицата до 8 март, само че въпреки всичко доближи съвсем 2 милиарда $, сочат данни на LSEG.

„ Биткойнът стартира седмицата с напредък, като повлече със себе си нагоре и останалата част от криптовалутното пространство “, съобщи стратегът на DailyFX Ник Коули. Предлагането, което е лимитирано до 21 млн. токена, ще се затегне през април, когато ще се организира по този начин нареченият халвинг – развой, при който възнаграждението на хората, които обслужват транзакции с биткойни ще се понижи на половина. Това се случва на всеки четири години и нормално поддържа цената.

Тъй като биткойн съществува от по-малко от две десетилетия като финансов актив, прогнозирането на траекторията на цената му остава извънредно предизвикателство. Само няколко месеца откакто бурното придвижване оказа помощ да доближи предходния си връх – през ноември 2021 година, криптовалутата се срина, отнасяйки със себе си половината криптоиндустрия.

В понеделник английският финансов контрол стана най-новият регулатор, който проправя пътя за артикули за търговия с цифрови активи, откакто в понеделник съобщи, че към този момент ще позволява на приети капиталови тържища да пускат на пазара борсово търгувани облигации, обезпечени с тях.

Британският регулаторен орган съобщи, че тези артикули ще бъдат налични единствено за професионални вложители, като да вземем за пример капиталови медиатори и кредитни институции, които имат право да оперират на финансовите пазари, се споделя в изказване на Органа за финансово държание.
Той предизвести още, че криптооблигациите, търгувани на борсата – облигации, издадени от финансови институции, които наблюдават представянето на базови активи – могат да навредят на вложителите на дребно.

Въпреки това търсенето се ускорява в капиталовата общественост.

Мениджърите на активи понастоящем имат най-голямата бича позиция във фючърси върху биткойн, демонстрират седмичните данни на Комисията за търговия със стокови фючърси в Съединени американски щати.
През седмицата до 5 март чистата дълга позиция на мениджърите на активи, която нормално се пояснява като покриване на активите на институционални вложители като взаимни фондове и пенсионни фондове, набъбна до 15 531 лота, на стойност 5,5 милиарда $ съгласно настоящата цена на биткойна.

Етерът пък нарастна с 3,97% до 4 062,07 щатски $, което е към най-високата му стойност от две години насам. Спекулациите, че регулаторните органи на Съединени американски щати могат да одобрят листването на спот ETF на етера тази година, доведоха до растеж на цената със 75% тази година.

При криптоакциите акциите на Coinbase нарастнаха с 2,8%, до момента в който криптоминьорите Riot Platforms и Marathon Digital спаднаха надлежно с 2,2% и 6,1%.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР