В понеделник, 19 ноември, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и

...
В понеделник, 19 ноември, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и
Коментари Харесай

Утре здравното министерство подписва договор за новите 280 линейки

В понеделник, 19 ноември, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и изпълнителният шеф на определената компания Стоян Желев ще подпишат контракти за доставка на коли за спешна помощ в осъществяване на огромния капиталов план за рационализация на незабавната помощ, научи Moreto.net.

След осъществяване на процедура по реда на Закон за обществените поръчки компанията „ София Франс Ауто “ АД е избрана за реализатор на публичната поръчка за доставка на коли за спешна помощ по двете обособени позиции. Двете страни ще сключат контракт за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 95 броя коли за спешна помощ вид С, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация, и контракт за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 185 броя коли за спешна помощ вид В, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация.

Общата стойност на двата контракта възлиза на 38 300 640, 00 лева с Данък добавена стойност.

Закупуването на медицинските транспортни средства е в осъществяване на Договор за даване на безплатна финансова помощ „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ и се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. 

Общата стойност е 163 897 815,62 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 163 502 132,68 лева. 

Срокът за осъществяването на дейностите по реализацията на плана е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР