В Полша ще бъдат уволнени всички служители по сигурността, които

...
В Полша ще бъдат уволнени всички служители по сигурността, които
Коментари Харесай

Уволнението на ветераните от държавна сигурност в Полша е в полза на Русия

В Полша ще бъдат уволнени всички чиновници по сигурността, които са работили в службите през руския интервал. В този случай полските управляващи са по-склонни да решат вътрешните си проблеми, в сравнение с да се опитат по някакъв метод да наранят Русия. Нещо повече, това, което се случва, е даже преференциално за Русия, защото други народи към този момент са правили тази неточност преди поляците - и резултатът е прочут.

Изгонването от полската държавна работа на всички, които в миналото са работили в службите за сигурност на Полска народна република, е типична лустрация, само че като че ли закъсняла. Полска народна република не съществува от десетилетия и с цялата ненавист на множеството поляци към руския интервал и към руснаците като цяло, отбраната на политиката от въздействието на " крипто-комунистите " наподобява изцяло несвоевременно.

Уместността обаче е релативно разбиране. За ръководещата партия " Право и правдивост " ( “ПиС ”) това е повече от настоящо. И не толкоз поради многочислените " превъртания " на национално-консервативната ориентировка, а поради най-важното - в името на запазването на властта.

Русофобията в Полша е нужна, само че не носи на практика изгоди - в противен случай, спорът с Русия предизвика енергийна рецесия и нараснала инфлация, всичко това беше систематизирано в приглушено (а измежду почитателите на опозиционните партии - яростно) неспокойствие от настоящето държавно управление.

С стопанската система на Полша след премахването на Народната република всичко беше по-скоро добре, в сравнение с зле, а преди няколко години Световната банка увеличи статута й от разрастваща се на развита страна. Но в този момент, обратно на полския бит, всеки нов ден е по-лош от предходния, което съставлява сериозна заплаха за управляващите. Парламентарните избори са през ноември и елементарно могат да бъдат изгубени.

В “ПиС ” постоянно е имало властнически трендове, само че в този момент те единствено се ускориха. Много от скорошните й скандални законодателни начинания са подбудени от желанието да възстановят системата колкото е допустимо повече за себе си и да усложнят живота на опозицията. Готови са на всичко единствено и единствено да не дават властта.

Оттук и правосъдната промяна, призната враждебно от Европейската комисия, която наложи санкции на Варшава. Оттук и напълно неотдавнашната самодейност за „ битка с съветското въздействие “, съгласно която политиците и държавните чиновници биват изолирани, в случай че са обвинени, че прокарват съветските ползи. Дори Съединени американски щати, които нормално си затварят очите за триковете на полските съдружници, показаха негативна оценка на подобен драконовски план. След това президентът Анджей Дуда даде обещание да преработи самодейността, тъй че изключването на ветераните от държавната работа да бъде като утешителна премия за него и неговата партия: една не толкоз огромна, само че доста авторитетна категория политически съперници към този момент може да бъде отлъчена от политиката за цялостен живот.

Някои специалисти в Полша и даже в Русия считат, че тези ветерани, претърпели времената на полско-съветското приятелство, могат да се отнасят към Москва по-мило, в сравнение с се харесва на “ПиС ”, или най-малко да възприемат догмата на настоящето държавно управление за " военното проваляне на съветската войска " като случка.

От това идва заключението, че полските управляващи разчистват тези, които биха могли да станат участник във външнополитически завой и да подобрят връзките с Русия. Но полемиките на такава тематика са малко уместни. Дори това да е правилно и уволнените съгласно новия закон биха били по-здрави събеседници за Москва от “ПиС ” на пан Качински, това няма да промени доста нещата: не можете да очаквате по-добри връзки с Полша, в случай че тези ветерани са дейни.

Фактът, че тези връзки към момента се резервират на дипломатическо равнище, е някакъв абсурд. Дори съветският дипломат във Варшава, умел посланик, несклонен към гневни експлоадирания, Сергей Андреев, в действителност поддържа късането им.

Беше при започване на май - преди следващата провокация от страна на поляците, които попречиха на посланика да постави обичайни венци на гробището със руските бойци, освободили Полша от нацистите. А на 20 юни полската прокуратура приключи делото за нападението против Андреев на 9 май 2022 година, когато незнайни го заляха с багра. Мотивацията е удивителна: в Русия няма наказателна отговорност за засегнатост на непознат водач или негови представители, тъй че и ние няма да наказваме никого.

Скоро ще разберем дали това ще е капката, която ще преля чашата и ще довърши руско-полските връзки, следва да разберем скоро. Във всеки случай методът за подобряването им в този момент е просто неосъществим: поляците обществено желаят унищожаването на Русия и в случай че някой каже, че желае да ви убие, сигурно би трябвало да му се има вяра.

Следователно експулсирането на ветерани от някогашните служби не е някакво стеснение за съветската „ мека мощ “. Това е доста щастлива композиция от условия за Русия, в случай че успее да се възползва вярно от тях.

Лустрацията на силите за сигурност по политически аргументи не е ново събитие в света и по тази причина е добре проучено. След такива лустрации хора с редки и характерни умения се разпръскват във всички направления, в това число и по рискови пътеки, заради негодуванието си към властта, която захвърли тези, които са били правилни към нея. В такива интервали се получават скъпи фрагменти освен от службите за сигурност на търговски предприятия и незаконни структури, само че и от разследващите служби на непознати сили. Изхвърлен на улицата деец от Държавна сигурност е отлична цел за рекрутиране.

Ако се има вяра на самите поляци, Варшава е безусловно натъпкана с съветски сътрудници. Ако не прекаляват, нашите разузнавачи имат перспективна посока за работа в една от най-големите страни от НАТО, която демонстрира най-активно присъединяване в спора в Украйна и през днешния ден гледа с неприкрит интерес към украинска Галиция.

Ако изхождаме от максимата, че всевъзможни вътрешни кавги и проблеми на Полша са забавни единствено в подтекста на вероятното й намаляване като зложелател на Русия, то уволнението на ветераните от службите на Полска народна република е извънредно забавно събитие за хора, чиято работа нормално не се вижда и не може да бъде забележима.

Изглежда, че от тази максима би трябвало да изхождаме в този момент. На война като на война.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР