В почти всяка компания има служител, който смята, че работното

...
В почти всяка компания има служител, който смята, че работното
Коментари Харесай

Как всяко работно място стана „токсично“

В съвсем всяка компания има чиновник, който счита, че работното му място е „ токсично “. Терминът към този момент се употребява за разказване на всевъзможни проблеми на работното място – от огромни проблеми, като неетично, обидно, дискриминационно и даже нелегално държание, до  ежедневни проблеми, като по-дълго работно време през някои дни и прегаряне, или пък елементарни недоволства със общоприети политики на работното място.

През август поп звездата Лизо беше посочена в правосъдно дело, обвиняващо я в основаване на враждебна работна среда посредством „ полов, набожен и породист тормоз, дискриминация против хора с увреждания и други През септември списание „ Rolling Stone “ разказа американското вечерно токшоу „ The Tonight Show “ като „ токсично работно място “ след недоволства от чиновници за атмосфера на високо напрежение, безредно държание на водещия Джими Фалън и тормоз от страна на висшето управление.

Когато „ токсичността “ е набъбнала дотам, че обгръща всичко, тя стартира да губи смисъла си. Експертите споделят, че несъразмерната приложимост и неправилното приписване на думата може да минимизира или даже да маскира действителните проблеми на работното място. И това може да сътвори цялостен набор от нови проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР