В почти всички областни градове днес се провеждат протестни демонстрации.

...
В почти всички областни градове днес се провеждат протестни демонстрации.
Коментари Харесай

Пореден ден на недоволство, хиляди излязоха на протести в цялата страна

В съвсем всички регионални градове през днешния ден се организират протестни демонстрации. За първи път на площада излязоха хора и в Монтана и Враца, оповестява БТВ.
Масов беше митингът във Варна. Днес хората бяха доста повече от през вчерашния ден, като упорстват за оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. За разлика от отминалите дни този път митингът започва от две разнообразни места. По традиция болшинството се събра пред постройката на общината. По същото време имаше и проява на гражданската организация Боец пред окръжния съд. Впоследствие двете групи се събраха и дружно шестваха по улиците на града.
Над 200 души участваха в следващия ден на митинги в Бургас. Участниците се събраха през постройката на Община Бургас и с възгласи „ Мафия! “, “Оставка! “, “Протестът е за вас, елате при нас! “ минаха по бул. „ Богориди “ към Морската градина.
Хиляди стачкуваха и в Пловдив. Те проведоха шествие през центъра на града.
А в Русе следващият ден на митинги събра още веднъж недоволните пред Съдебната палата. Със викания „ Оставка “ протестиращите направиха шествие до Общината и Парка на младежта. Хората не одобряват трите министерски оставки и желаят предварителни избори.
Поредният цивилен митинг в Благоевград се раздели на две. Недоволни от ръководството се събират на централния площад, а десетки коли се запътиха към столицата да заявят безапелационното искане за оставки на държавното управление и основния прокурор.
Протест имаше и във Велико Търново. Стотици хора се включиха в шествие из града, като желаеха оставките на премиера и основния прокурор.

Поредна вечер на неодобрение в Ямбол. Протестиращите са безапелационни, че поисканите оставки няма да тушират напрежението. Пред постройката на община Ямбол за пета вечер се събраха протестиращи. Протестът прерасна в шествие по основните улици.
В Хасково протестиращите за поредна вечер желаеха оставка на Главния прокурор и промяна на ръководството, а не непълен ремонт на кабинета.
Близо двеста силистренци се събраха пред регионалната администрация в крайдунавския град със флагове, вавузели и плакати, с цел да изразят несъгласието си със настоящето ръководство. Преди началото на протестния протест на осигуряващите реда служители на реда бяха подарени по един български трикольор с апел повече да не позволяват националния байрак да се въргаля в калта.
Протестно шествие се организира и в Сливен. Десетки хора от всички възрасти се събраха пред общината и минаха по основните улици на града с искане за оставка на държавното управление.                                       
Стотици жители се събраха в центъра на Монтана, с цел да изразят недоволството си от ръководството на страната. Това е първият митинг в регионалния град, уверенията на протестиращите са че ще излязат със същите претенции и на следващия ден. Първи антиправителствен митинг се организира и във Враца на осмия ден от националното неодобрение. В него се включиха стотина души, в това число и родители на деца с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР