В по-топли, безопасни и приветливи класни стаи ще провеждат занятията

...
В по-топли, безопасни и приветливи класни стаи ще провеждат занятията
Коментари Харесай

Математическа гимназия Баба Тонка с изцяло обновена сграда и двор до 1 година

В по-топли, безвредни и приветливи класни стаи ще организират занятията си възпитаниците на Математическа гимназия „ Баба Тонка ” откакто завърши ремонтът на постройката на образователното заведение. Реконструкцията е част от огромен план за обновяването на постройките на две учебни заведения и две детски градини.

Русе

Вече стартира замяна на покрива, следва създаване на топлоизолация и нови подходи, в това число за хора с увреждания. Предвид статута на постройката, строителните действия са били съгласувани с Националния институт за монументи на културата, с цел да се резервира достоверността на архитектурата. Според проектите, ремонтът в гимназията би трябвало да завърши до началото на идната образователна година. Заради реконструкцията се наложи учениците, които сега учат на една промяна, да преминат към двусменен режим, защото част от пространствата няма да могат да се употребяват поради ограничения за сигурност.
Митко Кунчев – шеф на Математическа гимназия „ Баба Тонка ”
„ Ремонтът върви в крилото зад мен. В другото крило децата учат напълно обикновено. Двете крила са отделени от строителите с загради, които не разрешават учениците да минават в другата част. Двора също е заграден с ограда и даже когато имат физическо да нямат достъп до обекта. ”
В русенската математическа гимназия учат 725 девойки и момчета. Сред главните акценти в плана, с изключение на обновяването на постройката, е и нова визия на двора на учебното заведение, където ще бъде построена ботаническа градина. Планирани са и нови спортни площадки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР