В по-голямата част от Дунавската равнина днес се очакват температури

...
В по-голямата част от Дунавската равнина днес се очакват температури
Коментари Харесай

Днес и в събота жега, след това идват бури и дъжд

В по-голямата част от Дунавската низина през днешния ден се чакат температури към и над 40 градуса. Възможно е да се стигне даже до температурни върхове. Оранжев код за рисково високи температури е в действие за 21 области в страната. Предупреждението за рисково високи температури е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Жълт код е в действие за останалата част от страната - Перник, София област, София град, Смолян, Габрово, Търговище и Разград.
 
Така през днешния ден и в събота (1 юли) ще бъде пикът на жегите у нас. В първия ден от уикенда оптималните температури ще бъдат сред 37 и 42 градуса. Вероятно това ще бъде и един от най-топлите дни за юли. Това сподели пред NOVA синоптикът от Българска академия на науките Анастасия Кирилова.
 
В неделя обаче от северозапад стартира да нахлува студен въздух. Температурите ще паднат с към 10 градуса. В първите дни от идната седмица се чакат стихии с проливни дъждове. Възможни са и градушки.
 
След това се чака малко по-стабилен интервал с най-вече слънчево време, по-малка възможност за превалявания и последователно покачване на температурите.
 
До края на първото десетдневие на юли температурите още веднъж ще се повишат  и оптималните им стойности ще бъдат сред 32 и 37 градуса.
 
По-голяма възможност за превалявания в елементи от страната има към 8-9 юли.
 
В началото, средата и края на второто десетдневие на юли се чака да преминат едва изразени атмосферни разстройства, което значи ще температурите едва ще се намалят и още веднъж се чака купесто-дъждовна облачност тук-там. Край времето обаче времето ще е хубаво и ще става за плаж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР