В Пловдив и областта се очаква днес да започнат работа

...
В Пловдив и областта се очаква днес да започнат работа
Коментари Харесай

Мобилни екипи започват имунизация срещу Covid-19 в област Пловдив

В Пловдив и региона се чака през днешния ден да стартират работа два мобилни екипа за имунизация против Covid-19. От РЗИ са обезпечили ваксини на „ АстраЗенека “.

Мобилните екипи ще са най-много в помощ на възрастните и трудноподвижни хора. За да бъдат вписани в графиците, те би трябвало да се обаждат в общината, акцентира доктор Калин Калинов от дирекция „ Здравеопазване “.

Ще се посещават и отдалечени обитаеми места, защото живеещите там изпитват усложнения да стигнат до имунизационни кабинети.

Община Карлово да вземем за пример е отправила молба единият екип да направи обиколка в региона на Подбалкана, където в някои села няма персонални лекари.

Предвижда се по поръчка чиновници на огромни общински, държавни и частни предприятия също да бъдат имунизирани на място.

Към момента е налична единствено имунизацията на „ АстраЗенека “, като се чакат и дози на „ Пфайзер “, посочи доктор Калинов.

„ Когато ни бъде доставена различен тип ваксина, във всеки един диалог ние ще осведомяваме за наличността, с цел да може всеки един жител да има опция да избира. Когато имунизацията е единствено една, ние оповестяваме с какво разполагаме и получаваме удостоверение или отвод за имунизиране “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР