В Плевен стартира Осмият маратон на приятелството. Спортната проява тази

...
В Плевен стартира Осмият маратон на приятелството. Спортната проява тази
Коментари Харесай

Осмо издание на Маратона на приятелството в Плевен

В Плевен започва Осмият маратон на другарството. Спортната демонстрация тази година е в помощ на децата с интелектуални усложнения. Най-малкият участник е на 6 години, а най-възрастният -на 85.

Дистанции от 3 до 42 км, детско съревнование Fun Run Kids, безвъзмезден градски крос и игри навън Park+ ще има на тазгодишното осмо издание на събитието в Плевен

Предлагайки огромно многообразие от дисциплини, маратонът през годините се разви освен като съревнование за потвърдени спортисти, само че и като фамилно събитие, провокиращо хора в необятен възрастов диапазон да спортуват. Старта на дисциплините ще бъде даден в 9 часа на площад " Възраждане ".

Организирани са и игри навън Park+, които по наличен и занимателен метод разпространяват дейния метод на живот. Всички гости на града ще могат да вземат участие в занимания с мини-волейбол, тенис, уроци по танци и други интензивности.

Маратонът в Плевен е не просто спортно съревнование, а фамилно събитие с благотворителна идея. Мотото на тазгодишното издание е " Бягаме в Плевен в поддръжка на деца с интелектуални усложнения ". Набраните средства ще се употребяват за закупуване на материали за построяването на арт лечебен ъгъл за работа с глина към Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР