В Плевен се постигна съгласие само за това кой да

...
В Плевен се постигна съгласие само за това кой да
Коментари Харесай

В Плевен парламентарните политически сили постигнаха съгласие само за секретаря на РИК

В Плевен се реализира единодушие единствено за това кой да бъде секретар на Районната изборна комисия (РИК) за идните избори " две в едно " на 9 юни. Това се показва в известие, оповестено на формалната страница във Facebook на регионалния шеф Виолета Иеремиева. 

Консултациите за сформиране на РИК в 15-и избирателен регион - Плевен се организираха през днешния ден в Областна администрация с присъединяване на представители на парламентарно показаните партии и обединения в 49-ото Народно заседание. 

" Участниците взеха решение заместник-председателите на РИК да са трима, само че не показаха съответни имена. За председателското място също не беше взето решение. Представителите на политическите партии одобриха секретар на комисията да бъде Николай Яков от коалиция " - ", допълниха от регионалната администрация.

За резултатите от извършените съвещания е формиран протокол. Областният шеф ще изпрати съобщение до Централната изборна комисия (ЦИК), че не е реализирано единодушие по всички въпроси по отношение на управлението на РИК. Окончателното решение за състава на РИК ще бъде взето с решение на ЦИК.

Припомняме, че избирателната комисия в Плевен е от 13 членове, в това число ръководител, до четирима, само че не по-малко от двама заместник-председатели и секретар. С най-вече членове е коалиция " ГЕРБ- " - четирима, коалиция " – " има трима, с по двама представители са и партия, по един член имат коалиция " за България " и партия " ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР