В Плевен се отменя бедственото положение, но градът има нужда

...
В Плевен се отменя бедственото положение, но градът има нужда
Коментари Харесай

Отменят бедственото положение в Плевен

В Плевен се анулира бедственото състояние, само че градът има потребност от профилирана техника, оповестиха от пресцентъра на общината.

Решението е взето са мненията на експерти от общинската администрация, от ОД на Министерство на вътрешните работи и РДПБЗН. Има потребност от моторни триони за почистване на прекършени и изкоренени дървета. Общинската компания "Паркстрой " е наела вишки за орязване на високите дървета. Има доброволци, които желаят да оказват помощ при превъзмогването на последствията от естественото злополучие, прецизираха от спешния щаб.

През последното денонощие екипите на ЧЕЗ са работили по над 300 сигнала за повреди. Сега липсва зареждане на към 25 единични клиенти в Плевен. Няма нарушено водоподаване. Осигурено е придвижването на тролейбусите по всички линии, само че не престават възстановителните работи по контактната мрежа.



За денонощие в спешния щаб са получени 160 сигнала за рискови дървета, скъсани проводници, липса на ток, развалени покриви и падащи материали от здания. Екипите на "Паркстрой " са работили по 14 сигнала, на Управление "Общински земи и гори " - по 6, а на Пожарната - по 37. Почистващите компании не престават с почистване на клони, листа, наноси, отводнителни шахти.

Според експертите част от техниката е отвън строя, тъй като е работено непрекъснато и тя не е издържала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР