В Плевен, при специализирана полицейска операция, иззеха фалшиви спортни стоки,

...
В Плевен, при специализирана полицейска операция, иззеха фалшиви спортни стоки,
Коментари Харесай

В Плевен иззеха фалшиви спортни стоки

В Плевен, при профилирана полицейска интервенция, иззеха подправени спортни артикули, носещи логото на известни търговски марки. Спецоперацията е извършена от чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " на 13 юни на територията на града, оповестяват от пресцентъра на полицията.

Около 13:10 часа е осъществено претършуване и изземване в магазин за спортни артикули. Установено е, че противозаконната активност е реализирана от комерсиално сдружение с шеф 37-годишен плевенчанин. Предлагани са артикули – облекла и аксесоари, обозначени с логото на осем търговски марки, без единодушието на правопритежателя. Незаконната комерсиална активност е реализирана посредством зареждане на търговски обекти за директна продажба, разясняват от полицията в Плевен. Иззети са 265 спортни продукти като тениски, клинове, футболни екипи и други.

Работата по изясняване на противозаконната активност продължава като по случая е известен дежурен областен прокурор и е формирано досъдебно произвеждане. 

От полицията в Плевен припомнят, че противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари е измежду целите на Европейския съюз (ЕС) в региона на правоприлагането и вътрешната сигурност.

В тази връзка на европейско равнище е създаден проект за противопоставяне на този тип закононарушения, който се реализира в границите на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с незаконни закани (ЕМРАСТ). В тази платформа работят взаимно 24 страни членки на Европейски Съюз и относимите европейски организации, измежду които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и други. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР