В Плевен под палката на маестро Найден Тодоров представят операта

...
В Плевен под палката на маестро Найден Тодоров представят операта
Коментари Харесай

Представят операта „Набуко“ в обновения летен театър в Плевен

В Плевен под палката на маестро Найден Тодоров показват операта „ Набуко “. Спектакълът на Вердиевата творба феновете ще видят в актуализирания летен спектакъл в парка „ Кайлъка “.

„ Набуко “ е мегапродукция на плевенската филхармония, общински хор „ Гена Димитрова “ с диригент Анелия Дечева и хора на държавна опера Русе с хор занаятчия Стелияна Димитрова-Хернани. Диригент на спектакъла е Найден Тодоров, режисьор Надежда Христозова.

Маестро Найден Тодоров.

„ Плевен е град с доста прелестни оперни певици, през днешния ден действително опера няма, само че плевенската филхармония поддържа оперният дух жив. И аз съм доста благополучен, тъй като операта „ Набуко “ е една от в действителност обичаните ми Вердиеви опери и постоянно с голямо наслаждение чувам нейното осъществяване.

Певиците, които е подготвил шефът на плевенската филхармония също са прелестни, а и сред тях има и за мен нещо забавно, защото има един бас, който аз ужасно доста одобрявам - Мартин Цонев. Той извършва ролята на Захари. Аз може доста да го одобрявам, само че в никакъв случай не съм работил с него и в този момент с помощта на спектакъла на операта „ Набуко " ще бъде нашата първа среща на сцената “.

В Плевен оперният театър стартира в 20,30 часа в летният спектакъл, а гостуването в Ямбол е на 22 юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР