В Плевен е стреляно срещу сградата на Регионалната библиотека "Христо

...
В Плевен е стреляно срещу сградата на Регионалната библиотека "Христо
Коментари Харесай

В Плевен е стреляно срещу сградата на Регионалната библиотека

В Плевен е стреляно против постройката на Регионалната библиотека "Христо Смирненски ", оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Неизвестен на 1 януари 2019 година е създал изстрели, когато в постройката не е имало гости. Сигнал за случая е постъпил в 00.10 часа.

При огледа криминалистите са открили, че са нанесени материални вреди на стъклената външна табела на библиотеката, на четири витринни стъкла и стъклопакет на входната врата на постройката. Иззети са шест проектила.

Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Случаят се обяснява.

Заместник-директорът на библиотеката Оксана Цветанова сподели за Българска телеграфна агенция, че е "безумие да се стреля на това място, където постоянно - и през деня и нощем, минават хора, и по знамение не е потърпевш някой ".

Безумие и да се чества по този метод, в случай че става въпрос за празнуване, добави тя. Счупено е и стъкло на мястото, където се намира защитата на постройката, добави Цветанова.

По думите й в този миг там не е имало човек. Според нея има следи от към десетина патрона. Базата на библиотеката, фондовете й с книгите не са наранени от стрелбата, сподели още Цветанова.

Стъклената външна табела на библиотеката е станала на сол, разясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР